Dušan Tadić
AP
Dušan Tadić

AP

Dušan Tadić, Foto: AP

Crvena zvezda obezbedila je 30. šampionsku titulu, a Zvezdaši su već krenuli u kalkulacije ko bi bio lakši a ko teži protivnik u kvalifikacionim rundama. Ishodi evropskih liga uglavnom su išli na ruku crveno-belima koji će biti nosioci u prva dva kvalifikaciona kola. Tu ih čekaju rivali od kojih je Zvezda objektivno kvalitetnija i ne bi trebalo da ima previše problema da prođe do trećeg kola.

PROČITAJTE JOŠ:

ZVEZDA IMA BOMBU ZA EVROPU! Ovo je pojačanje za Ligu šampiona! Na Marakanu stiže štoper iz Serije A! (VIDEO)

RAFALNA PALJBA PO ZVEZDINOM IGRAČU! Došao da proslavi titulu na Marakani , ali "Delije" nisu imale milost prema njemu! (FOTO)

ŽRTVA KAO NEKADA STOJKE! Bivšeg fudbalera Zvezde investitori prevarili za 100.000 evra, jedan od njih se ubio! (VIDEO)

Ipak, već u trećoj rundi crveno-beli se mogu sastati sa nekim od evropskih velikana poput Ajaksa ili Seltika, što može predstavljati veoma težak zadatak za četu Vladana Milojevića.

Nema sumnje da bi dolazak Kopljanika, predvođenim Dušanom Tadićem bio pravi spektakl na stadionu "Rajko Mitić". Međutim, Crvena zvezda želi da izbegne takav scenario, a moguć je i duel sa znatno slabijim protivnicima kao što su Bate Borisov ili Astana. Takođe, jedan od potencijalnih rivala je i Dinamo Zagreb.

Crvena zvezda titula

twitter/crvenazvezdafk

Crvena zvezda titula, Foto: twitter/crvenazvezdafk

Dolazak Ajaksa na Marakanu je moguć jer Holandija nema direktnog predstavnika u Ligi šampiona, ali zato ima dva tima u kvalifikacijama. Postoji i mogućnost da se desi neko veće iznenađenje, pa da crveno-beli dobiju lakše protivnike ako neko od autsajdera izbaci povlašćene iz žreba. Koliko će Zvezda imati sreće na žrebanju, ostaje da se vidi.

U međuvremenu, klub iz Ljutice Bogdana čeka i finale Kupa Srbije. Finalni susret zakazan je za četvrtak od 19 časova protiv Partizana, na stadionu "Rajko Mitić".