Bajern Minhen Zvezda olimpijski stadion
ALO: Vladimir Zogović
Bajern Minhen Zvezda olimpijski stadion

ALO: Vladimir Zogović

Foto: ALO: Vladimir Zogović

Nije želeo pred objektiv naše kamere, već samo da u miru popije pivo i priseti se tog 10. aprila 1991. godine i velikog trijumfa Zvezde nad Bajernom u prvom meču polufinala (2:1).

Bavarci su poveli već u 23. minutu, ali je Crvena zvezda u nastavku pokazala svu svoju moć i golovima Darka Pančeva u 45. i Dejana Savićevića u 70. minutu, ostvarila jedan od najznačajnijih trijumfa u klupskoj istoriji.

Svedoka je bilo oko 66.000, među kojima i više od 10.000 navijača beogradskog kluba.

Fascinantna sportska građevina deo je kompleksa Olimpijski park, koji je sagrađen povodom Olimpijskih igraha u Minhenu leta 1972. godine. Sam stadion može da primi 70.000 posetilaca, a njegov krov je sačinjen od posebne vrste stakla koje kišnicu sliva u obližnje veštačko jezero.

Ukoliko želite da vidite sjajnu panoramu Minhena, to možete učiniti sa Olimpijskog tornja koji je visok 290 metara. Iako se Bajern 2005. godine preselio na „Alijanc Arenu“ (izgrada stadiona je koštala 550 miliona evra), Olimpijski stadion (ulaz se plaća 3,5 evra) je i dalje sačuvao stari šarm i ostao simbol grada. Sada je domaćin brojnih muzičkih, sportskih i sajamskih dešavanja i obliluje terenima i stazama za rekreaciju.

Marin i Kutinjo u centru pažnje! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs / Vladimir Zogović iz Minhena DATUM I VREME: 18.09.2019. 11:14 Utakmica Bajern Minhen - Crvena zvezda igra se u sredu od 21 sat. Nemačka stampa, Foto: ALO Foto: Vladimir Zogović Sve je spremno ze prvi duel Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Šampiona ove sezone.

Saša iz Niša: Neka se ponovi 1991.

Olimpijski stadion u sredu bio je jedna od glavnih atrakcija za srpske fudbalske hodočasnike.

"Nažalost nisam bio na utakmici, ali se sećam, gledao sam je na TV-u. Stadion me Podseća na veliki uspeh našeg fudbala, pa sam morao da dođem i obiđem ga. Osećam jezu dok hodam ovin tribinama. Neka se ponovi 1991. godina i naša velika pobeda", kaže Saša (45).

Bajern Minhen Zvezda olimpijski stadion

ALO: Vladimir Zogović

Saša iz Nia, Foto: ALO: Vladimir Zogović

Bonus video: HIT! Zvezdina pesma ori se Minhenom