Veljko Paunović
Tanjug Nam Y Huh
Veljko Paunović

Tanjug Nam Y Huh

Veljko Paunović, Foto: Tanjug Nam Y Huh

Američki klub je saopštio danas da je raskinuo saradnju sa bivšim slektorom mlade reprezentacije Srbije, ali i sa 11 njegovih pomoćnika.

"Pre četiri godine, Paunović i njegov stručni štab su prihvatili izazov da pomognu u uspostavljanju fudbalske kulture u našem klubu. Njihovi napori su revitalizovali klub, koji se nametnuo sa takmičarskim duhom i posvećenošću da fudbal uvek bude na prvom mestu. Paunović i njegov stručni štab su bili privrženi klubu i zato im dugujemo zahvalnost", rekao je Generalni menadžer Čikaga Nelson Rodrigez.

Pročitajte još:

Pored Paunovića, dužnosti su razrešeni njegovi prvi asistenti Marko Mitrović i Erik Gerig, trener golmana Aleksandar Sarić, kondicioni trener Rafael Fevre, šef analitike Petar Milčanović, video analitičar Nenad Babić, ekonom Brajan Sejer, kao i njegov asistent Huan Areola, atletski trener Rid Vitni i njegov asistent Hilari Bel i fizioterapeut Stiven Berouz.

Najčitanije vesti

Klub je takođe saopštio da će svi oni, izuzev Paunovića naravno, moći da se vrate u klub ukoliko neko od njih bude želja novog trenera.

Veljko je preuzeo Čikago u novembru 2015. godine, a 2017. godine je uspeo da uvede ekipu u plej-of MLS lige. Bilans srpskog trenera u Čikagu za četiri sezone bio je 41 pobeda, 58 poraza i 37 nerešenih.

Bonus video: Filip Stevanović: Za ovo sam radio od prvog treninga, želim još mnogo utakmica u dresu Partizana