Beni Mekkarti
youtube/Shadie Mphaphuli
Beni Mekkarti

youtube/Shadie Mphaphuli

Beni Mekkarti, Foto: youtube/Shadie Mphaphuli

Nekadašnji fudbaler Ajaksa, Selte, Porta, Blekburna i Vest Hema Beni Mekarti dobio je otkaz u Kejp Taun sitiju!

PROČITAJTE JOŠ:

To ne bi bilo ništa čudno da trener tamošnjeg prvoligaša Memelodi Sandaunsa, Pitso Mosimane, nije stao u odbranu legende južnoafričkog fudbala!

Tadić među najboljima na svetu, prešišao Suareza i mnoge vrhunske fudbalere! A na prvom mestu nema ni Mesija, ni Ronalda! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.D DATUM I VREME: 14.11.2019. 08:12 Sjajan uspeh i nagrada za odličnu sezonu! Dušan Tadić, Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK Fudbalski portal "Goal" stavio je reprezentativca Srbije Dušana Tadića na 22. mesto najboljih igrača sveta.

Mekarti je otpušten prošlog vikenda, pošto na sedmoj uzastopnoj utakmici njegov tim nije ostvario pobedu

"Tužan sam zbog Benija, nisam se tome nadao. Tužno mi je, jer sam za to da klubovi moraju da ostanu uz lokalne trenere. I ja sam lokalni trener. Ljut sam bio kada je Klinton Larsen dobio otkaz, nisam bio srećan ni kada je Kevin Džonson ostao bez posla. Šta se promenilo u tim klubovima od kada su otišli, da li je neka razlika? Branim lokalne trenere zato što nećete videti Južnoafrikance da dobijaju posao u Srbiji ili Slovačkoj. Tamo nas neće. Ne mogu ja da odem u Nemačku, niko me ne želi tamo. Zato naši momci moraju da dobiju pravu šansu" – smatra Mosimane.

Mosimane nije štedeo reči za Mekartija:

"Momak je tek dve godine u Premijer ligi i već je osvojio Kup. Vlasnik kluba će da kaže da je otpušten jer nije pobedio na sedam utakmica, ali on je osvajao po bod tu i tamo. Želite li da istražim koliki je broj trenera koji su radili više od deset godina, a da nisu osvojili neko kup takmičenje? Mekarti zaslužuje šansu. Neverovatno je koliko je on ozbiljno shvatio trenerski posao, odveo ga je na jedan viši nivo. Njegov tim je igrao jako dobro. Ok, nije osvojio veliki broj bodova ove godine, ali je igrao dobro. Kvalitetan fudbal" – rekao je Mosimane.

BONUS VIDEO

Aleksandar Lutovac: Ostvario sam dečački san, možemo još mnogo da postignemo