Žoze Murinjo
AP/Owen Humphreys
Žoze Murinjo

AP/Owen Humphreys

Žoze Murinjo, Foto: AP/Owen Humphreys

Odigrana su još tri meča Premijer lige. Delovalo je da Vulverhempton ne odustaje, ali na kraju će ipak morati. Iako njihove šanse nisu baš bile sjajne ni pre meča, posle kasno primljenog pogotka i "gubitka" dva boda, Vulvsi neće moći da se nadaju čudu i plasmanu u Ligu šampiona.

Ekipa Nuna Espirita Santa je bila na putu da ostvari 15. pobedu u sezoni, ali Barnli se još jednom pokazao kao nezgodna ekipa na svom "Turf Muru".

Sjajni Raul Himenez je odlično iskoristio jedan odbitak da sa 16 metara iz poluvoleja donese prednost svom timu, u akciji kojoj je prethodio sjajan slalom Adame Traorea. Delovalo je da će Vulvsi uspeti da sačuvaju minimalnu prednost, ali je penal u dubokoj nadoknadi vremena sve uprskao.

Kris Vud je sa "bele tačke" bio precizan i tako uspeo da preskoči Arsenal, iako imaju utakmicu više od "tobdžija".

Za to vreme, Totenhem je u Njukaslu slavio 3:1 u meču u kojem je tim Žozea Murinja bio taj koji se češće nalazio na udaru protivnika. Njukasl je šutirao, pretio, imao čak 12 šuteva u prvom poluvremenu, ali su golovi Hjung Min Sona i Harija Kejna doneli na kraju ipak siguran trijumf. Ovo je prvi trijumf Murinja na Sent Džejms Parku u karijeri, dosad je imao sedam pokušaja, osmi je bio srećan.

I Mančester siti je upisao pobedu u svom prvom meču nakon presude Suda za sportsku arbitražu po kojoj će im biti dozvoljeno da nastupaju u UEFA takmičenjima naredne dve sezone.

Ekipa Pepa Gvardiole nije morala mnogo da "zapinje" protiv mučenog Bornmuta koji ostaje u zoni ispadanja - 2:1.

Siti je na svom "Etihadu" sve rešio u prvom poluvremenu, posle golova Davida Silve i Gabrijela Žezusa, dok je u 88. minutu utešni pogodak bio delo Dejvida Bruksa.

Premijer liga, 36. kolo:

utorak
Čelsi - Norič 1:0 (1:0)
/Žiru 45+3/

sreda
Barnli - Vulverhemtpon 1:1 (0:0)
/Vud pen. 90+6 - Himenez 76/

Mančester siti - Bornmut 2:1 (2:0)
/Silva 6, Žezus 39 - Bruks 88/

Njukasl - Totenhem 1:3 (0:1)
/Riči 56 - Son 27, Kejn 60, 90/

Arsenal - Liverpul (21:15)

četvrtak
Everton - Aston Vila (19:00)
Lester - Šefild junajted (19:00)
Kristal Palas - Mančester junajted (21:15)
Sautempton - Brajton (21:15)

petak
Vest Hem - Votford (21:00)

PROČITAJTE JOŠ: