AEK
AP Photo/Thanassis Stavrakis
AEK

AP Photo/Thanassis Stavrakis

AEK, Foto: AP Photo/Thanassis Stavrakis

Nova pesma navijača AEK-a, posvećena protiv ljutih rivala iz Soluna - ekipe PAOK-a, ovog leta je jedna od glavnih ultras tema u Grčkoj!

Međutim, osim klasičnog vređanja i prozivanja, u njoj na pogrdan način pominju Srbi i fudbalski klub Partizan, čiji su navijači u prijateljskim odnosima sa navijačima solunskog tima.

Brutalni Argentinac u Zvezdi! Napad sa krila na Jang Bojs!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 18.08.2019. 13:28 - 18.08.2019. 13:40 Pobedili unosnu ponudu Olimpijakosa! Mateo Garsija, Foto: twitter/MarkovicNeb * Prvi meč se igra u Švajcarskoj u sredu od 21:00 * Revanš je 27.08 na stadionu "Rajko Mitić" * Ukoliko eliminiše Jang Bojs, Zvezda će drugu godinu uzastopno učestvovati u grupnoj fazi Lige šampiona Crvena zvezda je dovela novo pojačanje, pošto je dogovorila prelazak argentinskog fudbalera Matea Garsije iz Las Palmasa!

Na udaru ultrasa AEK-a najviše je bio predsednik crno-belih iz Soluna - Ivan Savidis - dok je donekle iznenađenje što su Partizan i Srbi takođe u pesmi izloženi svakojakim psovkama.

Iznenađenje u smislu što AEK i Partizan donekle imaju zajedničku istoriju koja nije negativna.

Sve je počelo još u avgustu 1995. godine kada je AEK zvao Partizan u Atinu u sklopu letnjih priprema, dok su u grčkim medijima bili naslovi tipa ''AEK dočekuje stare prijatelje.'' S druge strane, navijači AEK-a su pevali ''Srbija, Srbija'' i ''Partizan, Partizan.''

Tri godine kasnije, navijači AEK-a su pokušali da priteknu u pomoć Grobarina na F4 Evrolige u Barseloni, kada su navijači Partizana ušli u fizički sukob sa tamošnjom policijom na tribinama.

Godinu dana kasnije, tokom NATO bombardovanja, AEK je gostovao u Beogradu protiv Partizana kao vid podrške srpskom narodu. Bila je tu i grupa navijača grčkog tima koja je, zajedno sa Grobarima, ušla na teren stadiona u Humskoj. Raširene su srpske i grče zastave, dok su zajedno palili američku.

PROČITAJTE JOŠ

Ipak, navijači AEK-a su okrenuli leđa Grobarima 2003. godine kada su došli na meč između Olimpika iz Marselja i Partizana, ali kao gosti domaćih navijača s kojima su u sjajnim odnosima.

BONUS VIDEO:

Alo! anketa: Pitali smo Beograđane koji košarkaš neće putovati na Mundobasket