pljačka menjačnice
Twitter/Bojan Jarić
pljačka menjačnice, Foto: Twitter/Bojan Jarić

U teškim vremenima i vanrednom stanju, zbog pandemije virusa, za Aleksandra Davidova, dokazanog fudbalskog asa, problem više. U Baču gde živi, opljačkana mu je menjačnica.

- Za nevericu je da se nešto ovako dogodi u periodu borbe za zdravlje, za živote ljudi. Desilo se u vreme policijskog časa i kad je, u pet ujutru, zazvonio telefon, nije mi bilo svejedno. Na sigurnosnim kamerama se sve videlo, automobilom su išli u rikverc, razbili staklo i ušli u lokal. Uništili su unutrašnjost i izneli sef, kao u akcionim filmovima. Brzo su i uhvaćeni, a sef nisu stigli da otvore. Jedan od njih je iz Bača, malo je mesto i ljudi se znaju. Bio mi je njegov otac, šta čovek da radi. Ne mogu da verujem, u vreme vanrednog stanja, strašno – kaže Aleksandar Davidov.

U okviru lokala, menjačnica je jedan deo, drugi je knjižara.

- Supruga Vanja je želela knjižaru, ona to sve vodi. Zadužen sam za drugi posao, avgusta prošle godine otvorio sam fitnes centar. Taman se dobro uhodalo, lepo krenulo i pojavi se virus. Sve je zatvoreno, i mora, zdravlje je najpreče. Treba da se čuvamo, da brinemo o porodicama i najbližima, tako ćemo pomoći i drugima. Sve što stručnjaci govore, mere što država donese, treba da ispunimo do kraja. Ovo su ozbiljne stvari, potrebni su disciplina, odgovornost i solidarnost.

Rođen je 7. oktobra 1983. godine i njegovi nekadašnji saigrači iz elite, nisu više aktivni na fudbalskom pravougaoniku. Kao dečak počeo je da juri za loptom, u rodnim Deronjama, a 1998. otišao je u Hajduk. Nanizao je 11 sezona, prošao sve selekcije i postao fudbalska ikona Kuljana.

U Partizanu je igrao 18 meseci, potom četiri sezone u Izraelu, pola godine u Grčkoj i, po povratku, bio je prvotimac ČSK Pivare i TSC-a po godinu dana, da bi, poslednje dve, proveo u Hajduku. Igrao je za reprezentaciju Srbije na prijateljskom meču u Japanu (2010), a pre toga bio je član omladinske i mlade selekcije SCG.

- Prošlog leta hteo sam da karijeru završim u Deronjama, odakle sam krenuo u fudbalski svet. Mislio sam da odigram, sa prijateljima, rekreativno. Tokom zime pozvali su me iz šajkaškog Borca da pomognem da se, iz vojvođanskog „Juga“, plasiraju u srpskoligaško društvo. Video sam, kroz razgovor, da je klub dobro organizovan i priča ozbiljna. Prihvatio sam i nisam pogrešio. LJudi, uslovi, trener Branko Savić, saigrači, sve je za više od četvrtog ranga.

Golovi Kinezima i Zvezdi

Davidov je igrač veznog reda, ali i uspešan strelac. Postigao je više značajnih golova, pogotovo u dresu Kuljana.

- Hajduk je 2000. godine gostovao u Kini, bio sam najmlađi u ekipi i dobio sam šansu u finišu treće utakmice. Kad sam ušao na teren bilo je 1:1, protiv selekcije Kine, i postigao sam pogodak za pobedu. Dobro se sećam i prvenstvenog duela sa Crvenom zvezdom u Kuli. Na poluvremenu smo gubilo (0:2), ušao sam u igru i uspeli smo da preokrenemo. Postigao sam treći pogodak za trijumf i sreći nije bilo kraja – priseća se Davidov.