Ronaldo, Brih
EPA/Fernando Veludo
Ronaldo, Brih

EPA/Fernando Veludo

Ronaldo, Brih, Foto: EPA/Fernando Veludo

Novo UEFA takmičenje Liga Nacija dobila je svog prvog finalistu, reč je o Ligi A, a to je Portugalija!

Kristijano Ronaldo je het-trikom vodio svoj tim do pobede nad Švajcarskom od 3:1 u prvom polufinalu na završnom turniru u Portu. Drugo je na programu u četvrtak, a igraju ga Holandija i Engleska.

 

ćerke Siniše Mihajlovića

Screenshot, Isola dei famosi

 

Briljirao je lider Portugalaca kao mnogo puta do sada, potvrdio reputaciju jednog od najboljih igrača svih vremena, praktično sam rešio pobednika i odveo svoj tim na pobedu od trofeja i automatskog plasmana na Evropsko prvenstvo.

Švajcarci su bili vrlo opasni u prvom poluvremenu, a Patrisio prvi put na velikim na mukama posle pokušaja Šaćirija kome je golman domaćeg tima pročitao nameru u situaciji "jedan na jedan". Blizu gola bili su gosti i pred kraj poluvremena - tada je Seferović pogodio prečku.

Otvorena i ofanzivna igra dala je rezultata, pa su "Sajdžije" izjednačile u 57. minutu iz penala preko Rodrigeza, i to nakon potpuno haotične VAR stiuacije.

Naime, sudija Feliks Brih, koga po zlu pamtimo sa Mundijala, u 52. minutu nije video prekršaj Nelsona nad Akanđijem u kaznenom prostoru domaćeg tima, da bi na drugoj strani dosudio penal posle prekršaja Šera nad Silvom, pa su Portugalci dobili šansu da dupliraju vođstvo sa 11 metara. Ali, onda se desio potpuni obrt: na signalizaciju iz VAR sobe, Brih je preinačio odluku, i pokazao na penal za Švajcarce, što mu je bilo sugerisano!

Portugalci su negodovali, a gosti izjednačili preko Rodrigeza sa "kreča".

PROČITAJTE JOŠ:

Ipak, poslednju reč imao je Ronaldo - i to je uradio an spektakularan način: za dva minuta dva puta je matirao Somera!

U 88. minutu na asistenciju Silve, a onda i nakon solo prodora u 90. za delirijum na "Dragaou".