Dea Đurđević
Instagram
Dea Đurđević

Facebook

Dea Đurđević na „Marakani“, Foto: Facebook

Istorijski povratak na evropsku fudbalsku mapu i osvajanje jubilarne 30. titule daju za pravo navijačima Crvene zvezde da i ove sezone maštaju o Ligi šampiona. Osvedočena navijačica crveno-belih i poznata voditeljka Dea Đurđević nema dilemu, pa u razgovoru za „Sport plus“ kaže da bi Zvezdu najradije gledala u Barseloni ili Rimu.

PROČITAJTE JOŠ:

VETERAN ZASENIO NAJVEĆE ZVEZDE Žestoka partija Milvokija i Toronta najavila haos u seriji (VIDEO)

TOTALNI POTOP CRVENO-BELIH! Debakl Crvene zvezde, bez osvojenog boda završavaju takmičenje! (VIDEO)

SAVO NIJE SAGLASAN! Stojke i Tošić složno: "Lakše sa Zvezdom na Marakani nego u Nišu!"

Prvi put posle februara i saobraćajne nesreće u kojoj joj je stradala ruka, Dea je bodrila voljeni klub na „Marakani“.

- Hvala mnogo mom dobrom prijatelju i velikom zvezdašu Goranu Vesiću zato što je održao obećanje. Dok sam proživljavala najteže trenutke u bolnici, on je došao da me poseti i tada smo se dogovorili da zajedno idemo na utakmicu kada mi bude bolje. Pogodilo se da mi je doktor dozvolio da odem na stadion baš kad je bila odlučujuća utakmica za titulu. Obećanje ispunjeno. Na „Marakani“ se osećam kao kod kuće i bilo mi je zaista lepo kada sam videla još neke prijatelje i poznanike - počinje priču Dea Đurđević.

„Delije“, srećan rođendan

Zvanična proslava 30. titule, ujedno i 30. rođendan zvezdinih „delija“, biće održana u poslednjem kolu, u kojem crveno-beli dočekuju Napredak.

- Volim kada Zvezda slavi. Ima neku simboliku to što se iste godine proslavlja 30. titula Fudbalskog kluba i 30. rođendan navijača. „Delijama“ želim srećan rođendan, da ostanemo 12. igrač, da fer bodrimo našu Zvezdu, po zimi, kiši, suncu snegu ili košavi - kaže novinarka Televizije „Pink“ .

Osvajanje jubilarne 30. titule u njoj je probudilo vulkan emocija.

- Svaka Zvezdina utakmica je velika i važna, jer igra Zvezda. Bila sam na meču protiv Mladosti i ta utakmica je bila specifična zbog te 30. titule. Ponosno mogu da kažem da su navijači najvećeg srpskog kluba, po meni najvećeg na svetu, privilegovani zbog prišivanja treće zvezdice iznad klupskog grba. To je sreća neizmerna. Zaista mi je puno srce zbog toga, a zbog tolike ljubavi prema klubu smatram sebe delom Zvezde i svaki uspeh doživljavam kao svoj i radujem mu se. Mislim da svaki navijač tako razmišlja - dodaje poznato TV lice.

Bodrila je izabranike Vladana Milojevića i u podvizima u sezoni na izmaku.

- Milan Pavkov je dao dva gola Liverpulu, isto kao Mesi, na primer, pritom je postigao i pogodak za titulu, sigurno da njemu idu čestitke za hrabrost i umešnost. On jeste jedan od junaka sezone, ali ne mogu da ne pomenem i Borjana, Savića, Stojkovića, Gobeljića, Marina... Ma sve momke! Uvek pobeđuje tim. U stvari, najveći heroj je Vladan Milojević. On je znao kako da usmeri fudbalere i stvori atmosferu u timu. Naravno, uz podršku čitave uprave kluba - podvlači ona.

Dea Đurđević i Mladen Mijatović

Alo!/Dejan Briza

Dea Đurđević i Mladen Mijatović, Foto: Alo!/Dejan Briza

S Mladenom ne razgovaram o klupskim bojama

Dea Đurđević je u vezi sa takođe poznatim novinarom i TV licem Mladenom Mijatovićem, koji pak simpatiše Zvezdinog večitog rivala - Partizan.

- Mlađa i ja volimo različite timove i oboje smo ubeđeni da navijamo za pravi tim. Uvek navijamo odvojeno i kod kuće se ne govori o klupskim bojama, ali se poštuje dan kad se ide na utakmicu - otkriva Dea.

Nije skidala prepoznatljivi osmeh dok je govorila o narednim izazovima i željama.

- Volela bih da gledam Zvezdu protiv Barselone na „Kamp nouu“. Ili u Rimu. Kao u onoj pesmi „delija“: „Pratio sam Zvezdu kada igra s bilo kim, video sam Barselonu, Mančester i Rim...” E, tako će biti narednih godina. Razbili smo maler plasmanom u grupnu fazu Lige šampiona. Klub kao što je Crvena zvezda treba da bude u elitnom društvu. Da pobeđujemo velike timove i na njihovom terenu... Ma i da se jednog dana vratimo na evropski tron, što da ne - optimistično će Dea.

Fudbaleri Crvene zvezde

Alo!/Marko Metlaš

Fudbaleri Crvene zvezde, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Ljubav prema klubu je, kaže, nasledila od deke.

- S dekom sam satima govorila o utakmicama, igračima i uspesima kluba. U pola noći mogu da nabrojim članove ekipe koja je osvojila svet. Deka je kao mladić išao na Zvezdine utakmice, onda je vodio moju majku, a kasnije je mama vodila mene. Na prve utakmice sam išla sa mamom, a prva na koju sam otišla sa društvom je Zvezda-Vojvodina, proslava titule 2006. godine - zaključuje Dea Đurđević.