Brazilac Žander na promociji
FK Crvena zvezda
Brazilac Žander na promociji

FK Crvena zvezda

Brazilac Žander na promociji, Foto: FK Crvena zvezda

* Brazilac Žander igra na poziciji levog beka

* Spreman je i jedva čeka debi

* U Crvenu zvezdu je stigao iz kiparskog Pafosa

Novi fudbaler Crvene zvezde, Brazilac Žander Santana, izjavio je da je došao u Srbiju kako bi osvojio titulu prvaka. Iskusni levi bek stigao je u Zvezdu iz kiparskog Pafosa i zadužio dres sa brojem 18.

"Srećan sam što sam došao u Zvezdu i stekao privilegiju da nosim crveno-beli dres. Svestan sam veličine kluba i značaja grba koji ću braniti. Imamo dobar tim i očekujem da ostvarimo uspeh i ove sezone. Osećam se veoma spremno, od dolaska treniram intenzivno i jedva čekam priliku da debitujem", rekao je Žander na promociji na stadionu "Rajko Mitić".

Brazilac Žander u muzeju Crvene zvezde

FK Crvena zvezda

Brazilac Žander u muzeju Crvene zvezde, Foto: FK Crvena zvezda

Žander kaže da ne oseća pritisak velikog očekivanja javnosti, pre svega zbog loših iskustava Crvene zvezde sa Brazilcima.

"Ne osećam pritisak zbog očekivanja javnosti ili prethodnog učinka mojih sunarodnika. Svako je igrač za sebe. Došao sam da osvojim titulu i spreman sam da preuzmem odgovornost".

On je otkrio i da se oko dolasku u Zvezdu konsultovao sa bivšim vezistom Partizana Sašom Markovićem, koga pozaje sa Kipra.

PROČITAJTE JOŠ:

"Rekao mi je da je Zvezda odličan izbor i tek onda sam shvatio veličinu kluba u koji dolazim. Dugo poznajem i Tomanea, igrali smo u Tondeli zajedno. Radi se o sjajnom fudbaleru i siguran sam da će dati doprinos na putu do novih uspeha", istakao je Žander.

BONUS VIDEO