Nejmar i Dani Alveš
EPA-EFE/YOAN VALAT
Nejmar i Dani Alveš

EPA-EFE/YOAN VALAT

Nejmar i Dani Alveš, Foto: EPA-EFE/YOAN VALAT

Desni bek PSŽ-a i brazilske reprezentacije, osvojio je 42.trofej u karijeri i tako se osamostalio na vrhu najtrofejnijih fudbalera u istoriji ovog sporta. On je ovaj događaj ulepšao sa dve asistencije Mbapeu za pobedu "Svetaca" protiv Monaka sa 3:1. 

PROČITAJTE JOŠ:

NOVINARI IH NE ZANIMAJU Evo šta rade košarkaši Budućnosti svega nekoliko sati pred početak najvažnije utakmice!

NIKAKO DA IH KRENE! Pre nekoliko godina su izgubili ceo tim u avionskoj nesreći, a sada su ostali bez trofeja zbog skandalozne odluke VAR-a! (VIDEO)

ŠMRKAO LINIJE PO TERENU! Legenda Liverpula poznat po brojnim ispadima postaje trener! (VIDEO)

 

Ovaj legendarni 35-godišnji Brazilac, je prestigao Egipćanina Husama Hasana, koji je igrao za Al Ahlija, Zamaleka i AL Aina, za koje je osvojio 41 trofej u karijeri!

Dani Alveš je najviše uspeha imao u Barseloni, gde je osvojio 23 trofeja, imali su uspeha igrači katalonskog kluba, pa ne čudi da Andres Inijesta ima 37 trofeja isto kao i Maksvel, dok sadašnji prvotimci Barse, Mesi i Pike stoje na broju 34!

Alveš je osvojio po pet trofeja sa Seviljom i PSŽ-om, tri sa brazilskom Bahijom i dva sa Juventusom. Sa reprezentacijom Brazila osvojio je jednu Kopa Ameriku, dva Kupa konfederacija i Svetsko prvenstvo za mlade.

Tu nema stajanja, jer će Alveš već 27. aprila imati priliku da osvoji i 43. trofej u karijeri, u pitanju je Kup Francuske gde PSŽ se odmerava protiv Rena! 

LISTA NAJUSPEŠNIJIH FUDBALERA PO TROFEJIMA!

Dani Alveš (Brazil) - 42

Hosam Hasan (Egipat) - 41

Andres Inijesta (Španija) - 37

Maksvel (Brazil) - 37

Ibrahim Hasan (Egipat) - 37

Vel Goma (Egipat) - 37

Aleksandar Šovkovski (Ukrajina) - 36

Esam El Hadari (Egipat) - 35

Rajan Gigs (Vels) - 35

Vitor Baija (Portugal) - 35

Hosam Ašur (Egipat) - 34

Lionel Mesi (Argentina) - 34

Đerard Pike (Španija) - 34