Ramon Ismael Koronel
twitter
Ramon Ismael Koronel

twitter

Ramon Ismael Koronel, Foto: twitter

* Belgijanski fudbaler Vertongen je doživeo tešku povredu glave, lekarska ekipa mu je dala dozvolu da se vrati na teren, iako nije bio spreman za to.

* Od te utakmice mnogi se zalažu za promene kako bi pomogli igračima da budu bezbedni

* U ovom slučaju nije bilo nikog ko bi pomogao mladom momku

 

Fudbalska tragedija u Argentini! Ramon (Piki) Ismael Koronel koji ima svega 17. godina, poginuo je na terenu kada je proslavljao pobedu pošto je odbranio penal svojim grudima.

On je kolabirao na terenu od srčanog zastoja pred prestravljenom publikom i bespomoćnim saigračima.

Navijači su pokušali da ga odvedu do bolnice sa kamionom pošto ambulantni kombi nije bio kod terena, mladi golman je umro na putu do bolnice, a kada su stigli pokušali su da ga reanimiraju ali nisu bili uspešni u ome.

Ramon je igrao za Union de Golondrina (Unija seoskih lasti) u severnoj provinciji Santa Fe, gde se održavala godišnji festival u tom području.

Rođak "Pikija" je rekao za lokalne novine "Reconquista Hoy, kako je bio presrećan što je odbranio penal i da je u tom trenutku proslavljao taj poduhvat kada je pao na zemlju.

"Ne mogu da razumem zašto nije bilo ambulantnog vozila na događaju kao što je ovaj" - rekao je otac golmana Eduardo Koronel.

Regionalna sverna fudbalska liga, takmičenje u kom učestvuje njegov klub, je izašla sa saopštenjem: "Potvrđujemo smrt igrača "Union de Golondrina", Ramona Ismaela Coronel, poznat kao i Piki. Naše misli su sa njegovom porodicom i klubom u ovim teškim trenucima" 

Izvršitelji su obavestili javnost da je istraga lansirana i da će da utvrde krivce ove tragedije!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: 

Masaža mišića fudbalera Crvene zvezde!