Stiven Kolker
Profimedia
Stiven Kolker, Foto: Profimedia

Prošao je kroz Totenhemovu školu fudbala i sa 18 godina debitovao u prvoj ligi. Sa 20 je zaigrao i za englesku reprezentaciju, ali onda mu je karijera krenula nizbrdo zbog problema sa alkoholom i kockom. Danas je član Alanjaspora, vodeće ekipe turskog prvenstva, i jedan od najboljih štopera lige.

Na svom Tviter profilu objavio je poruku: "Danas su tačno dve godine da sam trezan! Kao što mnogi znaju, borio sam se sa zavisnošću godinama, ali tek kad sam prihvatio to, stvari su počele da se menjaju. Uz pomoć onih koji su blizu meni i programa od 12 koraka uspeo sam ispočetka da izgradim svoj život. Uspeo sam da budem bolji otac, sin i prijatelj."

Odmah u debiju za Englesku 2012. godine postigao je gol u prijateljskoj utakmici sa Švedskom nakon asistencije Stivena Džerarda. U tom periodu su počeli njegovi problemi sa alkoholom i kockanjem pa je osam godina kasnije karijeru pokušao da spasi u turskoj Alanji.

"Ne mogu vam ni opisati bol koju su mi naneli moji poroci, to je nemoguće. Bile su to užasne situacije. I to svakodnevno", rekao je Kolker za BBC pre samo dva meseca.

"Iskreno, pobegao sam u Tursku jer tamo nisu znali kakvih problema sam imao. To mi je dalo priliku za novi početak, a sad mogu da budem samo jači", spomenuo je u istom intervjuu.

Danas je 28-godišnji Kolker glavni odbrambeni igrač Alanjaspora, koji nakon devet kola drži prvo mesto u turskom prvenstvu. U devet kola nisu nijednom izgubili, a primili su samo tri gola.

Osim Totenhema u karijeri je igrao za Kardif, QPR, Sautempton, Liverpul, Lokomotiva i Dandi. 

PROČITAJTE JOŠ:

Tagovi