Filip Kostić
EPA Armando Babani
Filip Kostić, Foto: EPA Armando Babani

Nije uvek bilo lako! Dva puta je Srbin ispadao iz elite. Mnogi su ga osporavali, bilo je raznih priča. Neki su se šalili i da je Kostić maler, ali... Stigao je u Ajntraht i krenula je bajka.

Čini se da Kostić nije igrač o kojem se mnogo priča. O njemu neće biti naslova kao o Sergeju ili Joviću, ali... Već toliko duga igra na visokom nivou da se može reći da je sam krem našeg fudbala.

Šuška se da bi ovog leta mogao da promeni sredinu. Pominjali su se Inter, Milan. Ipak, u Ajntrahtu znaju kakvo blago imaju i nisu spremni da ga se tako lako odreknu.

Kako je sve krenulo tako dobro? U trenutku kada je trener Frankfurta, izuzetni stručnjak Adi Hiter, odustao od formacije sa četiri igrača u zadnjoj liniji i Filipu Kostiću "ponudio" mesto defanzivnijeg krilnog igrača došlo je do eksplozije. Konačno je našao pravu poziciju i zablistao.

Filip Kostić je, takođe dobio i priznanje za najboljeg igrača marta. Ostao je upamćen i način na koji je dobio nagradu.

Filip Kostić, Foto: EPA-EFE/ALEXANDER HASSENSTEIN

On je pred klupskim kamerama odmahivao glavom na ponuđene odgovore na pitanja "Ko je igrač meseca u Bundesligi?" - Robert Levandovski, Tomas Miler, Vout Veghorst, a kada je prozvano njegovo ime, osmehnuo se i pokazao nagradu.