Emilijano Sala
EPA, AP
Emilijano Sala

AP

Emilijano Sala, Foto: AP

Tragedija koja se desila 21. januara, kada je pao avion u kojem je bio Emilijano Sala, i dalje izaziva pažnju javnosti, jer mnogi detalji koji su uslovili da dođe do tragedije nisu do kraja razjašnjeni. Do nje ne bi ni došlo, da Sala silom nije nateran da napusti Nant i ode u Kardif, gde mu se nije išlo i nije želeo taj transfer.

PROČITAJTE JOŠ:

NIŠTA OD INTERA! Preokret! Najbolji fudbaler sveta potpisao ugovor, evo gde nastavlja karijeru!

HRVATSKA BRUJI! ŠTA OVI RADE!? Fudbaleri Rijeke osvojili Kup, pa se umalo ugušili u svlačionici! (VIDEO)

NISU NI IZLAZILI IZ KUĆE! "Voleo sam da se družim sa njim, od svog podruma napravio je noćni klub!"

Francuski L'Ekip je došao do poruka koje je Sala poslao rođaku samo nekoliko dana pre tragične pogibije u kojima optužuje predsednika Nanta Valdemara Kitea za pohlepu.

- Sinoć sam poslao poruku agentu Mejsi Endijaeu. Pozvao me je nekoliko sati kasnije, razgovaraili smo i rekao mi je da mu je veče pre toga Frank Kita (sin Valdemara Kite, predsednika Nanta) rekao da se čuje sa mnom. Rečeno mi je da žele da me prodaju, da imaju ponudu Kardifa. Pregovaraju da dobiju veliki novac. Apsolutno žele da idem tamo. Tačno je i da je ugovor dobar, ali mene ne interesuje, ako govorimo strogo fudbalski, jer svoju budućnost ne vidim tamo - predočio je Sala u glasnovnoj poruci.

Nant i Kardif su dogovorili obeštećenje od 17 miliona evra, posle čega je Sala faktički nateran da potpiše ugovor, koji nikad nije stupio na snagu.

- Pokušavaju na sve načine da me prodaju. Što se mene tiče, ne plašim se da odem u Kardif, jer sam se tokom cele karijere borio, isto bih radio i tamo, ali isto tako mislim da bi Mejsa morao da bi nađe bolju sredinu. I menadžer je rekao „ne“ Kardifu, ne želi da idem tamo. Smatra i on da smo u poziciji gde možemo samo da budemo jači. I na terenu i kad je ugovor u pitanju, bilo gde. Umoran sam od tih priča. Ne želim da idem tamo. Je... mi se što je jača liga. Naravno da bih voleo da nađem interesantniji klub, koji može da mi ponudi i dosta novca i prostor za fudbalski razvoj, ali nekad ne možete da imate oboje.