Mateja Bačanin i Mateja Radonjić
FK Crvena zvezda
Mateja Bačanin i Mateja Radonjić

FK Crvena zvezda

Mateja Bačanin i Mateja Radonjić, Foto: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda je danas produžila vernost sa talentovanim Matejom Bačaninom, dečakom rođenim 2003. godine, ali i potpisala profesionalni ugovor, takođe sa plejmejkerom, ali dve godine mlađim - Matejom Radonjićem.

Mateja Bačanin je u klub stigao još u aprilu 2012. godine iz Smedereva. Godinama se profilisao kao jedan od najtalentovanijih fudbalera rođenih 2003. godine, a u veznom redu može da pokriva sve pozicije, iako se najbolje snalazi iza napadača. On je pre tri godine potpisao prvi profesionalni ugovor sa Crvenom zvezdom, a danas ga je produžio.

Bačanin je fenomenalan ove sezone, jedna je od glavnih uzdanica trenera Marka Neđića, s obzirom na to da je prvi strelac Omladinske lige Srbije sa devet postignutih golova.

- Velika je čast produžiti ugovor sa najvećim klubom na Balkanu. Ovo je veliki podsticaj za mene da treniram još predanije i probam da stignem do prvog tima Crvene zvezde, što je moj veliki san, a želja mi je i da postignem gol u večitom derbiju. Nastaviću da radim kao i do sada i siguran sam da će biti još golova - istakao je Bačanin.

Mateja Radonjić je ovog leta pojačao Crvenu zvezdu, stigao je iz Niša i važi za jednog od najtalentovanijih fudbalera u svom godištu.

Rođen je 2005, radi se o igraču sa sjajnim plejmejkerskim sposobnostima koje je već počeo da pokazuje u dresu kadetske selekcije, pod komandom trenera Srđana Stojčevskog.

- Ispunjenje dečačkog sna. Ovo mi je velika želja od malih nogu i presrećan sam što mi se ispunilo to da potpišem ugovor sa Crvenom zvezdom. Voleo bih da debitujem pred punom Marakanom i da postignem gol u derbiju. Do tada, ima još posla, a prvi cilj je da osvojimo titulu u Kadetskoj ligi Srbije. Želeo bih da se zahvalim porodici, prijateljima, treneru i saigračima što sam danas ovde - rekao je Radonjić.

PROČITAJTE JOŠ: