Pierre-Emerick Aubameyang
AP/WillOliver
Pierre-Emerick Aubameyang

AP/WillOliver

Pierre-Emerick Aubameyang, Foto: AP/WillOliver

Novi trener Katalonaca Ronald Kuman gradi novu ekipu, poterao je sa Kamp Noua ikonu kluba Luisa Suareza i tražio vrhunskog napadača na kog će klub moći da računa na duge staze. Prvi pik bio je Obamejang, ali Gabonac je ponudu odbio, zahvalio se Barsi i odlučio je da ostane u Londonu.

U razgovoru za francuski Canal plus objasnio je zašto je doneo takvu odluku.

''Bilo je ponuda i kontakata više klubova, između ostalih Barselona me zvala. Međutim, nisam želeo da odem. Prioritet mi je bio Arsenal iz dva razloga. Prvi je trener Mikel Arteta. Tokom karantine puno smo razgovarali dok smo bili zatvoreni u svojim domovima i uverio me u projekat koji stvara u Arsenalu. Rekao mi je: 'Možeš da odeš. Ne znam koji su tvoji planovi, možeš da pobeđuješ u nekom drugom klubu ili možeš da ostaneš tu i ostaviš nasleđe u Arsenalu'', kazao je Gabonac, a onda je objasnio koji je drugi razlog zašto je odbio Barsu:

''Navijači. Neverojatna je ljubav koju dobijam od navijača otkako sam tu. Od prvog dana ponašaju se kao da sam jedan od njih. Pa kad je tako, budući da sam jedan od njih, odlučio sam da ostanem.''

PROČITAJTE JOŠ: