Sanogo
ALo! Vladimir Zogović
Sanogo

ALo! Vladimir Zogović

Sanogo, Foto: ALo! Vladimir Zogović

Novi fudbaler Crvene zvezde Seku Sanogo rekao je danas na promociji da je na "Marakanu" došao kako bi osvajao trofeje i da mu je želja da pobedi Partizan u "večitom derbiju".

"Srećan sam što sam ovde. Nadam se da ćemo uraditi dosta lepih stvari, kao i da ostvarimo pobedu u derbiju što je najveća utakmica u Srbiji. Imao sam prilike da igram protiv Partizana, pobedio sam ih kada sam igrao u Jang Bojsu i nadam se da će se tako nastaviti i u Zvezdi. Mislim da je prioritet, pored osvajajnja titule i plasman u Ligu šampiona", rekao je Sanogo na promociji u Medija centru na stadionu "Rajko Mitić".

Sanogo će narednih godinu dana u Crvenoj zvezdi igrati kao pozajmljeni igrač saudijskog Al Itihada, a zadužio je dres sa brojem 35, koji je u Zvezdi nekada nosio Segundo Kastiljo.

“Velika mi je čast da preuzmem broj tog igrača. Nadam se da ću igrati na istom nivou, ako ne i bolje. Za mene je 35 značajan broj, jer je zapravo pet moj srećan broj i nadam se da ce mi pomoći da uradim lepe stvari. Nadam se da ću opravdati to što sam uzeo Kastiljov broj”, izjavio je Sanogo.

Sportski direktor Mitar Mrkela izjavio je da je vezni fudbaler iz Obale Slonovače profil igrača kakvog je želeo trener crveno-belih Dejan Stanković.

"Dugo je igrao u Švajcarskoj u klubovima poput Tuna, Lozane, a najbolje partije pružio je u Jang Bojsu u kojem je proveo pet godina. Tamo je u sezoni 2018/19 igrao i Ligu šampiona. Sanogo je profil igrača kakav smo dugo tražili. Očekujem da da od njega dobijemo snagu, skok igru na sredini terena, agresivnost, a posebno mirnoću u igri i dobar pas. Nadam se da ce se brzo adaptirati i spremiti, pošto kasni sa pripremama 15 dana u odnosu na naše igrače. Verujem i da će pružiti odlične partije u Crvenoj zvezdi", rekao je Mrkela.