Milan - Crvena zvezda
Tanjug/AP
Milan - Crvena zvezda

Tanjug/AP

Milan - Crvena zvezda, Foto: Tanjug/AP

Italijanski mediji su različito pisali o meču Milan - Crvena zvezda, pre svega u zavisnosti od toga iz kog su grada i kom su klubu sa Apenina više privrženi. U jednom su svi složni - Milan se provukao. 

Ko je kriv za eliminaciju Zvezde?

 

Rimski Korijere delo Sport u naslovu konstatuje koliko je Milan bio blizu eliminacije od Crvene zvezde.

- Milan je u osmini finala Lige Evrope, ali koliko je straha bilo od Stankovića - naslov je izveštaja. - Na San Siru je bilo 1:1 sa Zvezdom, posle egala 2:2 u prvom meču. Rosoneri idu dalje zahvaljujući golu više u gostima. Ben je odgovorio na gol Kesija, ali je na kraju bivši igrač Intera izgubio bitku protiv Piolija.

Milanski list Gazeta delo Sport takođe ističe mučenje Rosonera.

- Milan je u sledećoj rundi, ali koliko teško! Sa Zvezdom nerešeno i na San Siru.

Autor izveštaja utakmice konstatuje da je prolaz Piolijevog tima bukvalno jedina stvar koja će se pamtiti.

- Jedina dobra vest večeras je prolaz u osminu finala Lige Evrope, što nije mala stvar, ali i dalje je jedini pozitivan momenat u večeri u kojoj je Milan malo pokazao protiv Zvezde. Neka bude odmah jasno: sa sličnom partijom, evropski put Milana biće završen već na sledećem koraku.

Torinski "Tuttosport", list naklonjen Juventusu, je u izveštaju pod naslovom "Milan se namučio, ali je u osmini finala", izneo i jedan zanimljiv podatak, a to je da je klub iz Milana protiv Zvezde izveo već 18. penal ove sezone!

- Milan je izveo najmanje tri penala više od svih ekipa iz pet najačih liga ove sezone, računajući sva takmičenja. Kesi je tako uspeo da postigne svoj osmi gol ove sezone, a sedmi sa bele tačke. Milan ide u narednu rundu Lige Evrope. Protiv Stankovićeve Zvezde, sa igračem više od 70. minuta, na "San Siru" je bilo 1:1, ali Milan ide dalje zahvaljujući egalu 2:2 iz prvog meča. Posle poraza u derbiju od Intera, prolaz u Ligi Evrope je ono što je bilo potrebno Milanu, ali će na pobedu još morati da sačekaju: već četiri meča su bez trijumfa, ali je jedno po jedno, Milanu je sad najbitniji bio prolaz dalje.

PROČITAJTE JOŠ: