Bojan Matić
Youtube/FK Partizan Beograd
Bojan Matić

Youtube/FK Partizan Beograd

Bojan Matić, Foto: Youtube/FK Partizan Beograd

Novi centarfor Partizana Bojan Matić uveren je da će eksplodirati u napadački orijentinsanom klubu i da će mu ofanzivan igra crno-belih leći kao kec na desetku. Čak je uveren da će, iako je Umar Sadik prvi strelac tima, pre ili kasnije uspeti da se izbori za pristojnu minutažu, da neće biti samo pomoćno osoblje Nigerijcu, kako se isprava pretpostavlja, već da će u njemu Savo Milošević dobiti aduta sposobnog da počinje i rešava utakmice.

„Krasi me snažaljivost u 16 metara. Kad se nađem u šansi, prosto ne grešim. Normalno, dešava se da se promaši, ali dosta sam agilan, brzo reagujem na situacije, to mi je najjača vrlina u igri“, pojasnio je Bojan Matić koji će u Humskoj nositi broj 91 na poleđini dresa.

Konkurent za mesto u timu biće mu Sadik, ali napadača Rome na pozajmici u Beogradu Matić ne posmatra kao pretnju, več kao kolegu.

„Visok je, nema kila, svi su ga osuđivali što nije davao golove na početku sezone, ali nije to baš lako kao kad se posmatra sa strane, pogotovo inostranom igraču kad menja sredinu. Sadika su svi maltene otpisivali, sad ga dižu u nebesa, drago mi je što ćemo sarađivati. Ne bojim se nikakve konkurencije, mojih pet minuta će doći, dokazaću da sam opravdano u Partizanu“.

Dok je nosio dres Mačve, naposredno pre odlaska u Seul, Bojan Matič je rekao kako je Partizan jedini klub kojeg ima u planovima kad je superligaško takmičenje u pitanju.

„Bio sam 2012. na probi, tad me je prvi u „Zemunelu“ sačekala ljudska gromada Saša Ilić. Tad nisam uspeo, sad imam 28 godina, a nikad nije kasno. Smatram dam sam trenutno u najboljoj formi, godinama i kondiciji. Pravi potez za mene. Došao bih da bismo se zajedno radovali. Svako me poznaje zna koliki sam navijač Partizan. To mi je usađeno od malena“.

Ceo intervju sa Bojanom Matićem možete pogledati na priloženom video snimku.