Milan Atalanta
AP Photo/Luca Bruno
Milan Atalanta

AP Photo/Luca Bruno

Milan Atalanta, Foto: AP Photo/Luca Bruno

* San Siro je sagrađen 1926. godine

* Tek 1947. Inter se uselio u ovaj stadion

* Stadion se zvanično zove Đuzepe Meaca, po italijanskom legendarnom fudbaleru koji je dva puta osvajao Svetsko prvenstvo u fudbalu, a bio je legenda Intera. San Siro je opština u tom gradu.

Fudbalski klub Milan je vodio žestoku borbu sa Interom i Atalantom za plasman u Ligu šampiona, ali pod palicom Đenara Gatuza "rosoneri" su završili peti u Seriji A. 

Potom je slavni klub dobio i kaznu od UEFA, neigranjem u sledećoj Ligi Evrope doživeli su još jedan poraz, a poslednje vesti će da dotuku navijače crveno-crnih.

Atalanta koja će igrati sledeće sezone Ligu šampiona, igraće na legendarnom San Siru pošto je uprava Milana dala odobrenje da taj klub svoje mečeve u grupnoj fazi igra na njihovom stadionu.

"Možemo da potvrdimo da smo prihvatili ponudu Atalante da igra svoje domaće mečeve na San Siru. Naša odluka je došla sa odobrenjem gradonačelnika Milana Đuzepe Sale i velike želje kluba iz Bergama!" - rekli su iz tabora crveno-crnih.

To znači da ćemo na San Siru gledati još jedan klub u plavo-crnoj garnituri pošto i njihov najljući rival, Inter, igra Ligu šampiona na tom istom stadionu!

San Siro je udaljen 60km od Bergama, Atalanta je prethodno koristila stadion Sasuola kad su učestvovali u Ligi Evrope 2017/18.

Stadion San Siro

Printscreen/Youtube/Drone Addict

Stadion San Siro, Foto: Printscreen/Youtube/Drone Addict

Inače, milanski klubovi dogovorili su gradnju novog stadiona koji će da košta 700 miliona evra i biti spreman od leta 2022. godine.

Sadašnji San Siro sagrađen je daleke 1926. godine, renoviran je četiri puta, dok je isto toliko puta bio domaćin finala za titulu klupskog prvaka Evrope.

Plan Intera i Milana je da novi stadion bude kapaciteta 60.000 mesta, uz najviše svetske standarde.

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO: 

Suduva - Crvena zvezda , početak utakmice!