Ronaldo i Mesi
twitter/brfootball
Sep Blater

Profimedia

Sep Blater, Foto: Profimedia

* On je uzimao mito kako bi Katar bio domaćin SP

* FIFA ga je kaznila na osam godina 

* Ta kazna je potom smanjena na šest godina

Bivši prvi čovek najmoćnije fudbalske organizacije, FIFA, Sep Blater, dao je zanimljiv intervju za BBC, u kom je otkrio da dodela Zlatne lopte 2013. godine nije protekla po protokolu.

Te godine je Kristijano Ronaldo trijumfovao, drugi je bio Mesi, a na trećem mestu je završio Frenk Riberi, Blater je priznao da nije bilo sve po pravilima.

Živeo je u sobi 3 sa 3 i slušao zvuk alarma mašine koje upozoravaju na kraj! Siniši drhtala kolena kada je izašao iz bolnice!

AUTOR: alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 26.08.2019. 08:51 Toliko je tvrdoglav da kad nešto zacrta to će i da uradi! Siniša Mihajlović, Foto: Filippo Venezia/ANSA via AP * Šokirao je javnost kada je otkrio da boluje od leukemije * Posle 40 dana vratio se na klupi Bolonje * Održao je obećanje Jedini pobednik dana!

Švajcarac je za BBC rekao da je uoči dodele nagrade za njega favorit bio omaleni Argentinac, ali ga je nazvao gazda Real Madrida, Florentino Perez koji je uticao na odluku čelnika.

"Uoči dodele Zlatne lopte za 2013. godinu, rekao sam da je Leo Mesi moj favorit. Ubrzo nakon što su mediji prenijeli tu moju izjavu, nazvao me Florentino Perez i zatražio od mene da povučem te izjave ili ih promenim. Rekao sam mu da svi imamo pravo glasa i da je sve stvar ličnog ukusa", rekao je Blater, pa je dodao:

Žigiću kristalno jasno ko je tvorac evropske Zvezde! Otkrio kako mogu crveno-beli da stignu do elite!

AUTOR: Alo.rs/M.D. DATUM I VREME: 26.08.2019. 10:00 On ima najveće zasluge za uspehe!

"Perez me tokom telefonskog razgovora podsetio da sam ja počasni član madridskog Reala i da on kao predsednik tog kluba to ne može dopustiti. Posle toga je Zlatna lopta za 2013. godinu dodeljena Kristijanu Ronaldu".

Blater je neslavno završio svoj mandat. On je osramoćen i izbačen iz fudbala pošto je otkriveno da je uzimao mito kako bi Katar dobio domaćinstvo sledećeg Mundijala 2022. godine!

PROČITAJTE JOŠ:

BONUS VIDEO 

Švajcarska koza za ALO! prognozirala ishod meča Jang Bojs - Crvena zvezda