FK Proleter NS
Alo/Marko Metlaš
FK Proleter NS

Alo/Marko Metlaš

FK Proleter NS, Foto: Alo/Marko Metlaš

Teško da prođe dan, a ne kolo, bez incidenta u srpskom fudbalu. Najnoviji se desio posle meča Proleter - Javor (2:1), a povod nije bio penal za domaćina dosuđen u trećem minutu nadoknade, već način proslave pobede od strane igrača domaće ekipe.

Igrači novosadskog Proletera već duže vreme pobede slave uz pesmu "Adriana" koju izvodi Dado Glišić, pa tako posle svakog trijumfa koji ostvare u Superligi ili Kupu Srbije pevaju popularni hit. Pošto su u ponedeljak ostvarili trijumf nad Javorom, i to golom iz penala u 93. minutu za 2:1, ponovo su burno proslavili, a to se nimalo nije dopalo treneru Javora Igoru Bondžuliću. Šef strukekluba iz Ivanjice je posebno bio nezadovoljan suđenjem Bojana Nikolića pošto je odlučio da duboko u nadoknadi Proleteru dodeli kazneni udarac. Istakao je da je "teško pričati nešto" posle takve utakmice, pa da je u njemu ostao "mučan utisak".

- Iskreno zameram i domaćinu na ponašanju posle utakmice i posle svega. Mislim da nije primereno da se posle jedne ovako odigrane utakmice protivnik provocira sa proslavom i sa muzikom. Ja se ne bih radovao ovoj pobedi - počeo je Igor Bondžulić.

Nastavio je bez postavljanja pitanja...

- Nije bilo korektno sve ovo što se dešavalo na terenu. Mislim da nismo samo za protivnika imali ekupu Proletera i da je ovo bilo izuzetno mučno od strane onih koji su na kraju odlučivali o pobedniku. Fudbal je viteška igra, sport, nadmetanje u kom dva protivnika imaju zadataka da pobede jedan drugog. A svi stručnjaci koji budu komentarisali ovu utakmicu neka spreme analize i opravdanja. Ovo ne vodi ničemu. Bilo je situacija i kada je sudija, svesno ili nesvesno pomogao Javoru. Neću da grešim dušu. Ali nisam dozvoljavao u tim trenucima da moja ekipa ponizi protivnika. I to je put kog ću se držati dokle god se budem bavio ovim poslom. Ovo ničemu ne vodi i ovo je sramna strana fudbala koja je izašla na površinu - kazao je evidentno ljuti trener Javora.

Ovo inače nije prvi put da mladi Bondžulić napravi haos u obraćanju medijima jer se već svađao sa Miloradom Kosanovićem, pa su obojica bili izbačeni iz fudbala na tri meseca. Moguće je da će i sad biti kažnjen.

PROČITAJTE JOŠ: