Liga šampiona pehar
Profimedia
Liga šampiona pehar

Profimedia

Liga šampiona pehar, Foto: Profimedia

Glavni ljudi u najbogatijim klubovima žele promene u Ligi Šampiona, a jedan od najglasnijih je predsednik Juventusa , Andrea Anjeli, koji je ujedno i prvi čovek udruženja najmoćnijih klubova Evrope.

Zapretili su izlaskom iz LŠ a osnovali bi novu fudbalsku ligu gde bi igrali najbogatiji klubovi - Superliga!

PROČITAJTE JOŠ:

Real Madrid, Serhio Ramos

Tanjug/AP

Real Madrid, Serhio Ramos, Foto: Tanjug/AP

Predlog da mečevi Lige Šampiona promene termin i da se pomere na subotu i nedelju, neće biti podržan od strane navijača, smatra predstavnik udruženja Evropske Lige. Alberto Kolombo, generalni sekretar Evropskih Liga nije optimista po ovom pitanju.

"Fudbal je konzervativna stvar, znamo da strast među navijačima pokreću domaća takmičenja. Navijači u Engleskoj vole da gledaju mečeve Premijer lige vikendom, a isto je i sa navijačima u bilo kojoj zemlji. Znamo da oni neće podržati ovu ideju jer vole tradicionalna rivalstva između gradova. Kada odete na posao ili u školu, nećete sresti svog prijatelja koji je navijač Bajerna, zar ne? Vaše kolege navijaju za Arsenal, Mančester Junajted, Liverpul, o tim rivalstvima se priča svakog ponedeljka", rekao je Kolombo.

UEFA nema puno izbora, jasno je da bi odvajanje najbogatijih klubova i stvaranje dve Superlige, prve i druge, praktično bio tektonski poremećaj u fudbalu i da bi Liga šampiona bila ugašena u ovom formatu, tačnije da bi sponzori otišli za najvećim klubovima i igračima.

Klubovi se protive i FIFA ideji,baš kao i UEFA o Mundijalu za klubove, jednom u četiri godine jer to smatraju nepotrebnim najviše iz razloga što bi FIFA zadržala lavovski deo novca...Kako prenose mediji, promene u Ligi Šampiona mogle bi biti sprovedene najranije od 2021.