Ernesto Valverde
EPA
Masimilijano Alegri

EPA/Andrea di Marco

Masimilijano Alegri, Foto: EPA/Andrea di Marco

Masimilijano Alegri nakon rastanka s Juventusom planirao je čak i da pauzira od trenerskog posla na godinu dana sve dok se ne otvori pozicija u nekom velikom klubu. Ipak, Alegri bi mogao da sedne na klupu upravo velikog kluba. Tačnije, jednog od najvećih - Barselone!

 

Maruan Šamak

Twitter/Stephen Patten

Maruan Šamak, Foto: Twitter/Stephen Patten

 

Italijanski trener čeka poziv od Barselone te očekuje kako će trener Ernesto Valverde ubrzo dobiti otkaz u katalonskom klubu, otkrio je za Goal jedan od izvora bliskih Alegriju. Iz uprave klube zasad nema informacija, a i upitno je nalazi li im se Italijan pri vrhu liste želja, no Valverdeova budućnost sve je crnja iz dana u dan, a Alegri očito računa da je upravo on taj kojeg bi Katalonci hteli. Nakon povesnog raspada protiv Liverpula u polufinalu Lige šampiona, Barselona je ostala i bez Kupa, koji im je uzela Valensija, pa je jasno zašto Valverdea uprava više i ne želi na klupi. Uz njega, gotovo je izvesno da će nogu dobiti i sportski direktor Pep Segura.

Ernesto Valverde

EPA

Ernesto Valverde, Foto: EPA

Alegri je u Juventus stigao 2014. godine, pa je s tim klubom osvojio pet puta Serie A, četiri puta italijanski kup i dva puta italijanski Superkup. Bio je dva puta u finalu Lige šampiona, ali nije uspeo da podigne ušati trofej. Barselona je bila prejaka 2015. godine, a Real Madrid je razbio Juve sa 4-1 2017. godine. Klub mu je ove sezone doveo Kristijana Ronalda i osvajanje Lige šampiona bilo je pod 'morati', ali tu su Juventus i Alegri podbacili i Italijan je postao bivši nakon pet godina.