Nemanja Maksimović
AP/Martin Meissner
Nemanja Maksimović, Liroj Sane

AP/Martin Meissner

Nemanja Maksimović, Liroj Sane, Foto: AP/Martin Meissner

Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Maksimović izjavio je da je ekipa remijem protiv Nemačke pokazala da može da parira najboljim selekcijama Evrope.

"U prvom poluvremenu smo stvorili veliki broj prilika i mogli smo da rešimo utakmicu. U nastavku su Nemci imali veću inicijativu što je i normalno, jer imaju veliki broj kvalitetnih igrača, a imali su negativan rezultat. Pali smo u jednom trenutku, ali smo uspeli da se podignemo i sačuvamo pozitivan rezultat, ostanemo neporaženi protiv jedne veoma jake selekcije", rekao je Maksimović novinarima u Volfsburgu a prenosi sajt FŠ.

PROČITAJTE JOŠ:

 

On je dodao da ovaj rezultat protiv Nemačke mnogo znači za ekipu.

"Pokazali smo sebi da možemo, videlo se to i u Ligi nacija kada je veliki broj mladih igrača dobio i iskoristio priliku. Spremni dočekujemo utakmicu sa Portugalijom i želimo dobar rezultat u tom meču.

Makismović je prokomentarisao kako je uspeo da izbaci loptu sa gol linije posle pokušaja Ilkaja Gundogana...

"Nadao sam se da će da napravi međukorak i tako izgubi malo u vremenu, stigao sam do lopte i reagovao, srećan sam naravno zbog toga. Sada sve misli okrećemo ka Portugaliji, želimo dobar start u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo", poručio je Maksimović.