Dejan Petković Rambo
Youtube/Agencija Synopsis
Dejan Petković Rambo

Youtube/Agencija Synopsis

Dejan Petković Rambo, Foto: Youtube/Agencija Synopsis

Najnoviji sukob na relaciji selektora i fudbalera Srbije, kada je došlo do razmene oštrijih reči Ljubiše Tumbakovića i možda ishitrenom odgovoru Luke Jovića, koji je ubrzo obrisao ono što je napisao, probudio je duhove prošlosti kada su u pitanju razmirice u reprezentaciji Srbije.

U poslednjih nekoliko godina bili smo svedoci nekoliko primera gde su selektor i pojedini igrači imali sukobe. Siniša Mihajlović sa Ademom Ljajićem i Nemanjom Matićem, Slavoljub Muslin sa Sergejem Milinković Savićem, Mladen Krstajić sa Lukom Milivojevićem i Matijom Nastasićem, a najnoviji primer je između Ljubiše Tumbakovića i Luke Jovića.

PROČITAJTE JOŠ:

Svi ovi sukobi su dobro poznati javnosti u Srbiji, a nove tehnologije, veliki broj medija i posebno društvene mreže, preko kojih se fudbaleri najčešće oglašavaju dodatno bacaju sve to u fokus.

Sukobi igrača i trenera postojali su i u prošlosti, ali se o njima nije toliko pisalo. Niti je bilo društvenih mreža, niti su se fudbaleri tada toliko ponašali kao "uvređene mlade".

Dejan Petković Rambo

Alo/Marko Metlaš

Dejan Petković Rambo, Foto: Alo/Marko Metlaš

Ako je neko imao razloga da se buni i da pljuje sve, to je bio Dejan Rambo Petković. U periodu kada je igrao najbolji fudbal u "zemlji fudbala", nije bio pozivan za reprezentaciju.

Čitav Brazil se čudio kako jedan od najboljih igrača koji je igrao u njihovoj ligi nema mesta u reprezentaciji Jugoslavije.

Rambo je karijeru počeo u Radničkom iz Niša, zatim je briljirao u Crvenoj zvezdi, posle koje je završio u Real Madridu. Tek je tada dobio poziv u reprezentaciju i za godinu dana uspeo je da skupi 5 nastupa i da da jedan gol.

Poslednji poziv dobio je posle Mundijala u Francuskoj 1998. godine, kada ga je pozvao tadašnji selektor Milan Živadinović za prijateljsku utakmicu u Brazilu protiv najtrofejnije selekcije sveta.

Nakon toga, Rambo je nestao za sve srpske selektore, a u Brazilu je briljirao i igrao za najveće klubove - Flamengo, Vasko de Gamu, Fluminenze, Santos...

I onda kada je bio u najboljoj formi, pred Svetsko prvenstvo 2006. godine u Nemačkoj, Rambo nije dobio poziv tadašnjeg selektora Ilije Petkovića, koji se umesto njega opredelio za svog sina Dušana Petkovića.

Rambo svih tih godina nije mnogo pričao o svemu tome i nepravdi koju je doživeo. Odlučio je da progovori za brazilske medije tek nedavno u TV intervjuu za Globo Espore. Tada je izneo optužbe da se mesto u reprezentaciji plaćalo sa 150.000 nemačkih maraka.

Kum pevača Miroslava Ilića zaplakao usred emisije! Njegove suze nema koga nisu zabolele (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 16.10.2019. 12:28 - 16.10.2019. 13:17 Fudbalska ikona. Hristo Stoičkov, Foto: Instagram/TUDN USA Pravi košmar preživljava reprezentacija Bugarske u tekućim kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Odavno su Bugari izgubili šanse da se kroz ove kvalifikacije domognu završnog turnira, a sudbinu su im zapečatili Englezi, koji su preksinoć u Sofiji slavili sa 6:0.

- Rekli su mi da su petorica ili šestorica igrača već platili. Ako platiš, ideš na Svetsko prvenstvo. Nije mi rekao niko direktno iz reprezentacije, nego preko posrednika. Onda sam to preneo Paulu Karneiru (predsedniku Petkovičevog tadašnjeg kluba Vitorije, prim.aut) i on je rekao da će platiti dvostruko više samo da idem. Odbio sam - rekao je Petković u SporTV emisiji brazilskog GloboEsportea.

Ipak, drugu stranu Rambove priče nećemo nikada moći da čujemo, jer je predsednik tadašnjeg FS Jugoslavije bio Miljan Miljanić, generalni sekretar Branko Bulatović, a selektor koji nas je vodio na Mundijal Slobodan Santrač, a niko od njih nije među živima.

BONUS VIDEO:

Izjava Aleksandra Mitrovića posle gola za pobedu Srbije protiv Paragvaja

 

Komentari (1)

Dule

17.10.2019 15:46

Da sad kad su svi umrli on se oglasio. Ako je istina neka kaže koji su igrači platili (to sigurno zna) ili čeka da i oni umru.