Nikola Štulić
FK Partizan
Nikola Štulić

FK Partizan

Nikola Štulić, Foto: FK Partizan

Nekoliko dana pred povratak u Beograd, crno-beli su ostali bez nekoliko igrača za koje se u tom trenutku nije znala težina povreda. Nemanja Stevanović je na treningu povredio rame, a posle dodatnih analiza je utvrđeno da je povreda ozbiljna i da mora na operaciju, dok se istovremeno strepelo za mladog napadača, Nemanju Štulića koji je zadobio udarac zbog koga je izostao sa poslednjih kontrolnih utakmica.

- Iskreno, jesam se uplašio kada sam dobio udarac, jer sam godinu dana pre imao dužu pauzu i operaciju prednjih ukrštenih ligamenata i logićno je da nisam želeo da se bilo šta slično ponovi i odvoji me od terena. Sutradan sam već video da nema nikakve reakcije, pa mi je odmah laknulo.Ohrabrili su me i naši doktori koji su mi rekli da ne brinem i da verovatno nije ništa strašno, što se i ispostavilo kao tačno.

Kako si tada provodio dane u Beleku?

- Nisam bukvalno izlazio iz ambulante i sa terapija - smeje se Štulić. - Teretana, vežbe za jačanje nogu, terapije, odmor i sve u krug.

Imao si i podršku šefa Stanojevića?

- Šef mi je pružio punu podršku koja mi mnogo znači. Rekao mi je da budem strpljiv, da se dešavaju povrede u sportu, da gledam sve sa pozitivne strane, da nastavim vredno da radim i da će sve doći na svoje.

Odmah po dolasku u Beograd si bio na pregledu i uradio kontrolni snimak?

- Snimak je pokazao da imam hematom na spoljnoj strani kolena, ali su ligamenti i meniskus čitavi, ništa nije oštećeno. Idem na terapije i dalje, bol se smanjio, skoro da ništa ne osećam. Radio sam dva dana individualno, odvojeno od ekipe i trebalo bi sutra ili prekosutra da im se priključim. Osećam se jako dobro! - zaključio je Štulić.

PROČITAJTE JOŠ: