Luis Ibanjez
M. Metlaš
Luis Ibanjez

M. Metlaš

Luis Ibanjez, Foto: M. Metlaš

Argentinac je u Crvenu zvezdu stigao u julu 2015. godine. U crvenom-belom dresu, odigrao je 33 utakimice, postigao je 10 golova i zabeležio 15 asistencija. Požrtvovanim radom na terenu vrlo brzo je postao ljubimac navijača. 

Ibanjez period u Zvezdi naziva svojom naboljom sezonom u životu, a osvrnuo se na odnos sa navijačima.

- Period u Zvezdi, odnosno cela sezona mi je najbolja sezona u životu u sportskom smislu ali isto tako i u životnom smislu takođe. To što sam bio miljenik navijača nije mi čudno jer svuda gde sam igrao imao sam isti takav tretman, navijače jedino ne možeš prevariti jer oni vide sve, a ja sam igrač koji i na treningu i na utakmici dajem sve od sebe a i više od toga. Mogu izgubiti utakmicu ali dres je uvek natopljen znojem. To navijači i vole i cene - kaže Ibanjez za "Alo.rs".

Luis Ibanjez

Alo Marko Metlas

Luis Ibanjez, Foto: Alo Marko Metlas

On je posle jedne odigrane sezone otišao u  Trabzonspor. Ističe da mu je žao što se nije duže zadržao u Zvezdi, ali da je to sve život, te da mu je drago da je klub zaradio na njegovom transferu. Trenutni igrač Zrinjskog iz Mostara nema dilemu kada je reč o potencijalnom povratku u klub.

- Nikada nije kasno. Sve je pitanje tajminga i odnosa. Za sada imam klub ali nikada nisam krio da bi karijeru želeo da završim u Zvezdi kad tad - kaže harizmatični Argentinac.

On je u Crvenu zvezdu došao iz mađarskog Đera, a pre toga nekoliko uspešnih sezona imao je u zagrebačkom Dinamu, ističe da ga pre dolaska u klub tadašnji čelnik zagrebačkog tima Zdravko Mamić nahvalio Zvezdanu Terziću, takođe dodao je da je njegov odnos sa kontroverznim Mamićem uvek bio odličan.

Zavoleo Beograd:  Luis Ibanjez

Marko Metlaš

Zavoleo Beograd: Luis Ibanjez, Foto: Marko Metlaš

- Moj odnos sa Mamićem je odličan, moj agent i gospodin Mamić su prijatelji iz detinjstva i verovatno me je i gledao kao svoje dete kad sam kao klinac došao u klub ali na terenu sam bio u poziciji kao i svi profesionalni igrači Dinama, dakle red, rad i disciplina! Uostalom Zdravko Mamić me je i nahvalio Terziću kada su ga kontaktirali vezano za mene - dodaje Ibanjez.

Progovorio je Lučo i o jednom od svojih omiljenih fudbalera, naravno reč je nedavno preminulom Dijegu Armandu Maradoni.

- Jako me je pogodila vest o njegovoj smrti. Bio mi je uzor kao i milionima ljudi u Argentini i većini fudbalera širom planete. Bio je zaista jedinstven i neponovljiv -  kaže on.

BONUS VIDEO:

Pročitajte još: