Đenaro Gatuzo
EPA/Simone Venezia
Đenaro Gatuzo

EPA/Simone Venezia

Đenaro Gatuzo, Foto: EPA/Simone Venezia

Fudbaleri Napolija pobedili su Brešu u 25. kolu italijanske Serije A rezultatom 2:1. Napolitanci igraju vrlo zanimljivu i promenljivu sezonu, prvo je zbog nešto slabijih rezultata bez posla ostao Karlo Ančeloti, da bi ga na klupi nasledio Đenaro Gatuzo, proslavljeni italijanski fudbaler.

Gatuzovi momci su otvorili 25. kolo Serija A svojom utakmicom protiv Breše na gostovanju i uspeli su da dođu do pobede na spektakularan način.

Već u trećem minutu velika šansa za goste, ali Mertens pogađa prečku. Poveli su domaći igrači u 26. minutu, strelac je bio Šanselor, nakon kornera Tonalija sa desne strane.

Do kraja prvog poluvremena smo videli još jedna pokušaj Mertensa na drugoj strani, ali je šutirao pravo u Joronena iz dobre pozicije. Otišlo se sa 1:0 na odmor, da bi nakon samo par minuta igre u nastavku gosti iz Napulja dobili penal.

Skrivio ga je Mateju, koji je igrao rukom, što je potvrdio i VAR, da bi ga Lorenco Insinje pretvorio u pogodak. Već u 54. minutu potpuni preokret, sjajan šut Fabijana Ruiza sa ivice kaznenog prostora, Joronen je bio nemoćan, 1:2 na "Rigamontiju".

Nakon toga još jedan pokušaj sjajnog Španca, ali ovoga puta je Joronen intervenisao, da bi Mertens postigao gol u 65. minutu, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda. Mogao je Baloteli da poravna rezultat u 72. minutu, ali je tukao preko gola rivala.

Napoli igra protiv Barselone naredne nedelje u okviru osmine finala Lige šampiona.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо