Dušan Tadić
EPA/Yoan Valat
Dušan Tadić

EPA/Yoan Valat

Dušan Tadić, Foto: EPA/Yoan Valat

"Kopljanici" su bili najveće iznenađenje u najjačem klupskom takmičenju, pošto su do polufinala izbacili Real Madrid i Juventus, gde je Tadić bio jedan od najzaslužnijih za taj uspeh.

U polufinalu LŠ Ajaks je eliminisan od Totenhema, koji je golom Lukasa Moure u 96. minutu izborio finale i ukupni rezultatom 3:3 otišao na megdan Liverpulu.

"Nikada nisam video takvu vrstu tišine, kako na stadionu, tako i u klubu nekoliko dana posle utakmice. Imao sam osećaj da ljudi nisu mogli da pričaju i jedu nekoliko dana. Bilo je to veliko razočarenje, jer smatram da smo zaslužili da budemo u finalu", rekao je Tadić na početku intervjua za Gardijan.

Kako kaže, saigrači i on nisu imali mnogo vremena da tuguju, jer ih je ubrzo čekala borba za trofeje u Holandiji.

"Mislili smo, ako osvojimo titulu i kup, sezona će svakako biti uspešna. Da smo sve to izgubili, osećali bismo se loše. Na kraju smo osvojili trofeje i sezonu smo završili na pravi način".

Reprezentativac Srbije istakao je i da je Ajaks klub koji je voleo još od dečačkih dana i da je odlazak u Amsterdam posle Sautemptona bila jedina opcija.

"Mnogo klubova je bilo zainterseovano, ali sam ljudima u Sautemptonu rekao da želim da odem samo u Ajaks", rekao je Tadić, koji je u junu 2018. godine za 11,4 miliona evra otišao u Holandiju.

Tadić je rekao i će mu period boravka na Sent Meris stadionu ostati u najlepšem sećanju, posebno apostrofirajući prve dve sezone, kada je klub došao do šeste pozicije u Premijer ligi.

"Bili smo neverovatni, to su bile najbolje godine u istoriji Sautemptona. Lepo je što ću uvek biti deo toga."

On je veliku zahvalnost iskazao Ajaksu, a govorio je i o svom posebnom odnosu sa klubom.

"Mislim da sam je njima bio potreban, a i oni su bili potrebni meni. Mislim da smo se zaista pronašli", rekao je Tadić i dodao da je mu je susret sa Realom u Madridu (4:1) bio poseban meč u karijeri, kada je postigao dva gola i jednom bio asistent.

Francuski Ekip njegovu partiju ocenio je desetkom, a za taj nastup dobio je pohvale i od Novaka Ðokovića.

"Sezona je nadmašila moja očekivanja. Očekivao sam mnogo, ali ne baš ovoliko. Ajaks četiri godine nije igrao u LŠ i niko nije pretpostavlajo da ćemo doći do polufinala".

Za sezonu iz snova letos su stizale ponude iz Premijer lige, a jedan kineski klub ponudio mu je 42 milona evra za tri sezone, ali je Tadić odbio ponudu.

"Da, to je bilo nešto ludo. Imao sam nekoliko dobrih ponuda iz Kine, ali nekada morate da poslušate svoje srce. Smatram da novac nije sve, sreća je nešto što se ne može kupiti. Osećam se bogatim iznutra", zaključio je Tadić, uz konstataciju da će i posle igračke karfijere ostati u fudbalu jer ga privlači trenerski posao.