Andrija Živković
Tanjug/Dimitrije Goll
Andrija Živković

Tanjug/Dimitrije Goll

Andrija Živković, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Još od 28. jula i prijateljske utakmice sa Milanom (1:0 za Benfiku), kada je na terenu proveo četiri minuta, nema podataka da je Andrija Živković odigrao ijedan takmičarski meč.

Delom zbog povrede, ali i zbog toga što ove sezone nije u ozbiljnim planovima trenera Bruna Lagea.

Tokom leta se najavljivao njegov odlazak u turski Fenerbahče, bilo je i drugih ponuda, ali je 23-godišnji krilni fudbaler ipak odlučio da ostane u Lisabonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Tom temom danas se bave portugalski mediji, pre svih ''Rekord'' koji je preneo svoja saznanja u vezi daljih planova Andrije Živkovića.

Pomenuti portal podseća da Živković u Benfiki zarađuje tri miliona evra godišnje bruto, a da je od početka sezone, iako nije proveo ni minut na terenu, inkasirao 740.000 evra.

Navodno, odlična zarada, koja će od naredne sezone po slovu ugovora biti još i veća, razlog je što Živković letos nije želeo da prihvati nijednu drugu ponudu.

Andrija Živković

AP Photo/Martin Meissner

Andrija Živković, Foto: AP Photo/Martin Meissner

Njega ugovor sa Benfikom veže do juna 2021. godine, a u poslednjoj godini ugovora imaće skoro pet miliona godišnje bruto.

Prema tim saznanjima, Živković bi navodno bio spreman da ostane u Lisabonu, čak i po cenu da dve godine uopšte ne igra, kako bi mu bio isplaćen sav novac predviđen ugovorom i kako bi od januara 2021. godine mogao da pregovara o odlasku iz Benfike bez obeštećenja?!

Otvorena, beskompromisna, najiskrenija ispovest Miličića - istina o Americi: "Kao da idem na Goli otok..."

Naterali su ga da ostane do kraja. Darko Miličić, Foto: Blic/Marko Metlaš Darko Miličić, bivši centar Detroita i našeg nacionalnog tima, otkrio je zašto je počeo da trenira košarku. - Iz ljubavi! Bilo je valjda normalno s obzirom na visinu koju sam imao da krenem da se bavim košarkom.

U međuvremenu, Živković nije dobio ni poziv u reprezentaciju Srbije za mečeve sa Paragvajem i Litvanijom i teško da će se, bar do zime njegov status promeniti.

Potom sledi novi prelazni rok, pa se nadamo da će se Živković predomisliti, da će stići ponuda kojoj neće moći da odoli, ili da će eventualno uspeti da se nametne treneru za povratak u prvi tim Benfike.

BONUS VIDEO:

Srećko Lisinac za Alo govori o dočeku i teškom turniru koji predstoji u januaru!

 

Komentari (1)

mrdr

06.10.2019 17:23

Prevarili Partizan pa sada i Benfiku ... cccc.. Živkovići,ko je vas poznavao,ni pakao mu neće teško pasti ... pogotovo tatu Jovicu ...