Zvezdan Terzić
Foto: FK Crvena zvezda
Zvezdan Terzić

Foto: FK Crvena zvezda

Zvezdan Terzić, Foto: Foto: FK Crvena zvezda

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić je gostovao na TV Prva gde je, između ostalog, govorio i o aktuelnom trenutku reprezentacije Srbije.

Ko bi trebalo da vodi Orlove u kvalifikacijama za Mondijal?

 

- Svima nam je teško što se nismo plasirali na EP. Očekivalo smo to nakon one utakmice sa Norveškom. Doživeli smo razočaranje, morali smo da odemo tamo, pogotovo što nam je UEFA dala alternativni putem, putem Baraža Lige nacija. FSS treba da napravi analizu zbog čega se to nije desilo. Šta se desilo protiv Škotske, samo tri nedelje pre toga bili smo oduševljeni igrom fudbalera. Naši igrači su pokazali da mogu, ali očigledno da psihiološki i taktički nisu ušli u utakmicu.

Terzić je na kraju rekao da mu je Nemanja Vidić svojevremeno rekao da želi da postane selektor "orlova".

Nemanja Vidić

EPA

Nemanja Vidić, Foto: EPA

- Nemanja Vidić ima grandioznu karijeru i sigurno da zaslužuje funkciju i mesto u srpskom fudbalu. Da li u Crvenoj zvezdi ili FSS-u... Čitava generacija, plejada, kao što su Vidić, Stanković, Kolarov, Danko Lazović, Bane Ivanović, svi oni završavaju karijeru ili su završili i u skladu sa svojim željama treba da nađu mesto u srpskom fudbalu. Oni su potrebni srpskom fudbalu. Za njih treba da ima mesta, a na kojim funkcijama to treba da se vidi sa njima. Sa Nemanjom sam razgovarao pre godinu i po dana, tad mi je rekao da je završio profi licencu u Engleskoj i da mu je želja da bude trener i jednog dana selektor i siguran sam da će biti.

PROČITAJTE JOŠ:

Komentari (2)

Djoka

24.11.2020 12:01

Da li FSS ima dovoljno para da plati Vidića, koji je kroz čitavu karijeru davao 150 % od svojih mogućnosti SAMO u klubovima gde je igrao ?

Ivan

24.11.2020 13:12

Nije problem u selektoru,problem je u fss,to svi znamo za pocetak najuriti partijske kadrove,kompletna reforma itd...