Marko Grujić
Profimedia
Marko Grujić

Profimedia

Marko Grujić, Foto: Profimedia

Bliski susret Dedrika Bojate i Marka Grujića bacio je u drugi plan ubedljivu pobedu Herte na gostovanju Hofenhajmu (3:0) u prvom kolu nastavljene Bundeslige. Dilemu da li je taj kontakt bio poljubac ili ne, Srbin razrešava u razgovoru za „Alo!“.

Pre nego što će berlinski tim da povede u Zinshajmu u trenucima kad se lomio meč, zaslugom upravo Grujića, čija je precizna dijagonala, duga 40 metara, bila uvod u prvi pogodak gostiju, nastala je fotografija koja je uzburkala nemačku javnost. Holanđanin Bojata ljubi srpskog vezistu?!

Grujić i Bojata

EPA

Grujić i Bojata, Foto: EPA

- Puno je informacija i viđenja te situacije, ali ništa nije tačno. Najpre, fotografija je nastala pri rezultatu 0:0 i nije reč o čestitanju prilikom proslave gola. Drugo, ne radi se o poljupcu i ne treba ni pričati o eventualnoj kazni. Uostalom, iz lige su se već oglasili i rekli da nema govora o kažnjavanju - poručuje Grujić iz Berlina za „Alo!“.

Kako je došlo do zabune?

- Tokom prinudne pauze uvežbavali smo prekide i nekoliko tih varijanti primenjeno je na utakmici. U momentu kada je nastala fotografija Bojata mi je šapnuo kako da se krećemo kod izvođenja kornera i zbunimo protivničke igrače. Normalno da nije naglas pričao jer bi rivali čuli šta im spremamo. Ne znam kako se dogodilo da kompletna priča poprimi drugi karakter, odnosno da se šapat pretvori u poljubac.

Jeste li zadovoljni svojom igrom?

- Prezadovoljan! Sjajno sam trčao posle duge pauze, vodio utakmicu, ali ovo nije moj maksimum. Biću još bolji.

Utisci o novom treneru Labadiji?

- Za 30 dana uradio je više nego prethodnik Nuri, kod koga smo non-stop primali golove u prvih pet minuta. Kod novog trenera ne igraju imena i skupo plaćeni igrači, već najbolji, a i sjajno nas je poređao na terenu.

Labadija: Srbin ekstra inteligentan

Dolaskom Bruna Labadije promenili su se odnosi u Herti. Sunce je ogrejalo i Marka Grujića. U neformalnim razgovorima iskusni trener se poverio prijateljima iz Štutgarta i Srbina opisao rečima:

- Odavno nisam radio s inteligentnijim fudbalerom.

Bundesliga je prva startovala od najjačih šampionata, kakve su reakcije?

- Gledala nas je cela planeta i to je sjajan podatak. Nemci su dokazali da kada nešto hoće i dobro se organizuju, lako dosegnu savršenstvo.