Srbija - Portugal
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Srbija - Portugal

EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Srbija - Portugal, Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Fudbaleri Portugala ostvarili su ubedljivu pobedu na gostovanju Litvaniji i dodatno udaljili Srbiju od Evropskog prvenstva. Portugal je Litvaniju pobedio prvi put u ovim kvalifikacijama, rezultatom 4:1.

PROČITAJTE JOŠ:

Izabranici Fernanda Santoša sada imaju učinak od dva trijumfa i dva remija, te se nalaze bod ispred "orlova" koji imaju utakmicu više, a pet bodova iza Ukrajine koja takođe ima meč viška.

Nezaustavljivi Kristijano Ronaldo postigao je čak četiri gola na ovom meču i potvrdio da se uprkos godinama nalazi u odličnoj formi.

Upravo je Ronaldo bio strelac prvog gola, pošto je bio precizan sa bele tačke u sedmom minutu.

Portugal je nastavio da napada, ali je usledio šok kada je Andruiskevičus pogodio u 28. minutu i izjednačio.

Litvanci su dobro parirali i držali se sve do 62. minuta kada je Kristijano ponovo bio strelac, da bi tri minuta kasnije već bilo 3:1 za goste posle trećeg gola jednog od najboljih fudbalera svih vremena.

Napadač Juventusa je povisio prednost aktuelnog šampiona Evrope posle druge asistencije Bernarda Silve u 76. minutu, tri minuta kasnije napustio teren, a na konačnih 4:1 povisio je Vilijam Karvaljo u drugom minutu sudijske nadokande.

Fudbaleri Engleske pobedili su tzv. Kosovo u fenomenalnom meču odigranom u Sautemptonu rezultatom 5:3.

Navijači na Sent Merisu mogli su da tokom celog meča gledaju lepe poteze i golove, a na kraju i pobedu svog tima.

Tzv. Kosovo je povelo već u 34. sekundi meča kada je Kin pogrešio i poklonio gol gostima. Njihova sreća nije dugo trajala jer su do poluvremena primili čak pet golova.

Tzv. Kosovo je na tabeli Grupe A prestigla Češka, koja je lako izašla na kraj sa Crnom Gorom u Podgorici i slavila pobedu od 3:0.

Česi su dominirali tokom celog meča i zasluženo došli do pobede, a golove su uspeli da postignu u drugom poluvremenu.

Iako su se Crnogorci dobro držali, primili su dva gola za četiri minuta. U 54. strelac je bio Souček, a u 58. Masopust - oba puta na asistenciju Jankta.

Konačan rezultat postavio je Darida iz penala u petom minutu nadoknade.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Što se tiče Grupe H, Turska i Francuska su nastavile da dominiraju, dok je Island doživeo iznenađujuće ubedljiv poraz od Albanije.

Francuska je pobedila Andoru sa ne toliko ubedljivih 3:0 na domaćem terenu. Pitanje pobednika je moglo da bude rešeno posle prvih 45 minuta, pošto su "trikolori" vodili golom Komana, ali ostali bez 2:0 jer je Grizman promašio penal.

Prednost domaćina duplirao je Lengle u 52. minutu, a konačan rezultat postavio je Ben Jeder u prvom minutu nadokande. Turska je "pokerom" pobedila Moldaviju na gostovanju bez primljenog gola - 4:0. Tosun se istakao sa dva gola, dok su po jedan postigli Turuc i Jacizi.

"Svaka čast košarkašima, oni nas čine ponosnima svakim danom!" (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs / D.J. Bužić, iz Luksemburga DATUM I VREME: 10.09.2019. 21:06 - 10.09.2019. 21:14 Premijerka Ana Brnabić je dala ekskluzivni intervju za ALO! dnevne novine i portal alo.rs. Ana Brnabić, Foto: Printscreen / ALO. RS Da li je utakmica između Srbije i Luksemburga glavni razlog vaše posete?

Albanija je nastavila da pruža dobre partije i iznenadila Island pobedivši ga 4:2 u Elbasaniju, čime je koliko-toliko ostala u igri za EURO. Albanci su dva puta poveli, prvo preko Dermakua a onda preko Hisaja, ali ih je oba puta sputavao iskusni Sigurdson.

Ipak, posle gola Rošija u 78. minutu Island nije odgovor, a 4:2 je bilo u 83. kada se u listu strelaca upisao Čikaleši.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO ZA ALO! PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ