Ben
FK Crvena zvezda
Ben

FK Crvena zvezda

Ben , Foto: FK Crvena zvezda

Od prvog trenutka kada je obukao crveno-beli dres i zaigrao u Beogradu protiv CSKA iz Moskve u okviru utakmice šesnaestine finala Lige Evrope, pa sve do danas - El Fardu Ben bio je više nego konstantan i doprinosio Zvezdi dobrim rezultatima. Nezamenjiv je bio napadač sa Komora kod Vladana Milojevića, ali i kod Dejana Stankovića i pokrivao gotovo sve pozicije u ofanzivi tima. Golovi i asistencije su definitivno ono što predstavlja njegov zaštitni znak kroz čitavu karijeru, a to gradivo je dodatno utvrdio kada je zaigrao za Crvenu zvezdu.

Ubrzo je postao jedan od najcenjenijih stranaca koji je obukao dres crveno-belih. I to ne samo zbog golova i asistencija, već i zahvaljujući ogromnoj i nepoštednoj borbi koju redovno prikazuje. Tako je bilo i sinoć kada je srušio „bedem“ Čukaričkog i doprineo tome da Zvezda nastavi pobednički niz koji ima u prvenstvu.

Pogotkom je stigao do broja 60, čime se izjednačio na večnoj listi najboljeg stranca strelca u crveno-belom dresu sa Ričmondom Boaćijem. O njegovom značaju za crveno-bele govori jasno i izjava Dejana Stankovića koji je Bena posle sinoćnje utakmice nazvao - zlatom.

STATISTIKA BENA U ZVEZDI:

UTAKMICE: 118

GOLOVI: 60

ASISTENCIJE: 31

Priliku da nekadašnjeg saigrača prestigne i u potpunosti se izdvoji na listi strelaca imaće već u utakmici protiv Mačve koja je na programu u četvrtak od 19:10. Ben je po još nečemu najbolji stranac u istoriji našeg kluba, s obzirom na to da je zabeležio čak 118 nastupa i potpuno se osamio u vrhu.

Bonus video: 

PROČITAJTE JOŠ: