Milan Pavkov
EPA/Srđan Suki
Milan Pavkov

Alo!/Marko Metlaš

Milanu Pavkovu je stradala jagodična kost u 41. minutu poslednjeg meča sa Proleterom, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Vrhunac spektakularne šampionske večeri Crvene zvezde prošao je bez jednog od heroja, Milana Pavkova.

Golgetera crveno-belih, strelca sedam ovosezonskih golova, u 41. minutu poslednjeg meča sa Proleterom (2:1) zadesio je peh, pa je umesto na pobedničkom postolju iste noći završio u bolničkom krevetu.

MALERI MILANA PAVKOVA

29. 8. 2018.

MEČ: Salcburg-Zvezda. PEH: Povreda temena glave.

2. 9. 2018.

MEČ: Vojvodina-Zvezda. PEH: Potres mozga.

6. 8. 2019.

MEČ: Zvezda-Kopenhagen. PEH: Povreda zadnje lože.

7. 11. 2019.

MEČ: Zvezda-Totenhem. PEH: Povreda skočnog zgloba.

20. 6. 2020.

MEČ: Zvezda-Proleter. PEH: Lom jagodične kosti.

Reč je o lomu jagodične kosti, zbog čega će nesrećni Pavkov ponovo morati da pauzira. Do tada, teše ga klupski drugovi, koji zbog koronavirusa još ne mogu da mu dođu u posetu.

- Braćo, čuvajte mi zlatnu medalju - samo je jedna od poruka kojima je Pavkov dočarao koliko mu je teško palo to što nije bio učesnik nezaboravnog defilea uz holivudske svetlosne efekte na „Marakani“.

A da je maler, maler je. I to opasan! Pavkov je, osim golovima, pažnju dodatno privukao iznuđenim „stajlingom“ - čalmom oko glave zbog potresa mozga (protiv Vojvodine) i pucanja arkade (protiv Salcburga), ali i povrede kolena (protiv Totenhema), pa sada i loma jagodične kosti.

Pavkov je u poslednje vreme imao status rezerviste, nije čak ni osetio čar poslednjeg večitog derbija, zbog čega su se u pojedinim medijima provlačile priče da su on i trener Dejan Stanković u sukobu. Sve su to, na kraju, obojica demantovali, a strateg Zvezde se i sinoć s velikim interesovanjem raspitivao za zdravlje svog igrača.

U svakom slučaju, umesto grupne fotografije sa šampionskim peharom, Pavkova progone slike kako leži na zemlji i hvata se za glavu i noge.