Reprezentativci Nemačke slave sa navijačima
Profimedia
Reprezentativci Nemačke slave sa navijačima

Profimedia

Reprezentativci Nemačke slave sa navijačima, Foto: Profimedia

- Materijalizovali smo naše gol šanse, što je veoma važno, pogotovo to što smo već na poluvremenu postigli dva pogotka. Sada nam je prilično svejedno ko će nam biti sledeći protivnik - rekao je kapiten reprezentacije Nemačke Manuel Nojer posle utakmice u Lilu.

Protivnik Nemačkoj u narednoj rundi biće Španija ili Italija.

- Španci su blagi favoriti, ali je Italija odigrala nekoliko odličnih utakmica. Imamo vremena da analiziramo protivnika, ko god on bio, ali pre svega treba da gledamo sebe i kako da poboljšamo svoju igru - kazao je selektor Joahim Lev.

Strelac vodećeg gola protiv Slovačke, Džerom Boateng rekao je da je srećan zbog pogotka i pobede.

- Čekao sam eventualni odbitak i imao sreću da se lopta vratila do mene. Srećan sam zbog gola, ali pre svega pobede, što je najvažnije - rekao je Boateng.

On je zbog manje povrede lista zamenjen u 72. minutu. Kako je rekao, preventivno je izašao iz igre i lekarski tim Nemačke će učiniti sve da bude spreman za nastavak takmičenja.

Mario Gomez, koji je takođe bio strelac, kazao je da na Evropskom prvenstvu nema lakih utakmica.

- Ne može da bude lako na Evropskom prvenstvu. Imali smo sreće da pogađamo čest, za razliku od prethodnih utakmica. Ovo je prelepo, odličan je osećaj. Ovakva pobeda nam daje mnogo samopouzdanja pred nastavak - kazao je Gomez.

Konačan rezultat postavio je igrač utakmice Julijan Draksler, koji je rekao da mu je drago što je doprineo pobedi.

- Bilo mi je teško jer nisam igrao prethodnu utakmicu, a sada sam dobio šansu i drago mi je što sam doprineo timu. Imamo konkurentan sastav, tako da nije problem ako ne igram utakmicu ili dve. Potrudio sam se da me to ne pogodi, trenirao sam jako i selektor me je nagradio. Dao mi je mnogo samopouzdanja i stavio mi do znanja da sam dobar igrač - rekao je Draksler.

Protivnik Nemačkoj biće poznat posle utakmice između Italije i Španije, koja će se igrati sutra od 18.00.