Nemanja Matić
Twitter/Manchester United
Nemanja Matić

Twitter/Manchester United

Nemanja Matić, Foto: Twitter/Manchester United

Mančester Junajted je sve dalje od četvrtog mesta Premijer lige, poslednjeg koje vodi u Ligu šampiona. Crveni đavoli su poratom od Liverpula ostali na minus pet bodova u odnosu na Čelzi, a Nemanja Matić uprkos porazu u najvećem derbiju engleskog fudbala ne misli da je njegova ekipa podbaciila. Liverpul je bio dominantan u svim segmentima igre i imao je duplo više prilika od najljućeg rivala, ali Matić to nije video tako, nasuprot većini navijača kluba sa Old Traforda.

- Na terenu, osetili smo da možemo da stvorimo šansu i damo gol. Mislim da smo igrali dobro. Poslednjih 35-40 minuta, bili smo bolja ekipa. Ipak, teško je, kada ne postignete gol protiv ovakve ekipe, teško možete očekivati remi ili pobedu  - rekao je Matić.

Srbin misli da je meč protiv Liverpula pokazao kako Junajted treba da igra protiv velikih klubova.

"Milsim da su svi na terenu osetili da imamo kontrolu nad mečom i to je model kako treba da igramo protiv najboljih timova", izjavio je srpski fudbaler.

Najbolju šansu za "đavole" u gol nije pretvorio Marsijal u drugom poluvremenu, kad je umesto da plasira, loptu jako poslao iznad gola rivala.

"Bila je to lepa akcija, dupli pas sa Pereirom, i potom šansa za gol. Imali smo i šansi u prvom poluvremenu takođe. Moramo da iskoristimo te šanse, pogotovo kada igramo protiv najvećih timova, gde možete napraviti tri ili četiri šanse, jednu morate iskoristiti, jer ako vi ne postigne gol, protivnik hoće", zaključio je Matić.

Naredni meč Junajted u domaćem prvenstvu igra protiv Barnlija u sredu, 22. januara.