Dejan Stanković, trening
FK Crvena zvezda
Dejan Stanković, trening

FK Crvena zvezda

Dejan Stanković, trening, Foto: FK Crvena zvezda

Osvanuo je i treći Zvezdin dan na Divčibarima, a izabranici Dejana Stankovića su od 10 sati ponovo bili na terenu hotela “Crni vrh”. Stručni štab je za prepodnevni trening spremio mešovit rad za igrače, kako na terenu, tako i u sportskoj sali.

Podeljeni u dve grupe fudbaleri Crvene zvezde odradili su početni deo treninga. Prva grupa je bila na terenu, gde je Stanković sa svojim pomoćnicima objašnjavao taktičke zamisli, a druga je u sportskoj sali radila na snazi i balansu. Oba uvodna dela trajala su nešto više od pola sata, a obe grupe su podjednako radile kako na terenu tako i u sali.

Zatim su se svi zajedno našli na terenu, kad su odrađivali istrčavanja u određenim deonicama različitog inteziteta. Kondicioni trener Federiko Panonćini sa svojim saradnicima strogo vodi računa o pripremi treninga, kako ne bi došlo do istegnuća i neželjenih povreda.

Potom je usledila vežba u tri grupe, koja je podrazumevala uvežbavanje čuvanja lopte na kratkom prostoru. Dve grupe, uglavnom sastavljene od defanzivaca, radile su na bržem i sigurnijem prenosu lopte na drugi deo terena, dok je treća grupa uvežbavala presing i pokušavala da “ukrade” loptu.
Golmani su radili odvojeno sa trenerom Briviom na tehničkim stvarima koje su neophodne za ovaj period prirpema. Veoma profesionalan pristup i marljiv rad izabranika Dejana Stankovića obeležava svaki trening. 

PROČITAJTE JOŠ: