Rahim Sterling
AP/Steve Bardens
Rahim Sterling, Foto: AP/Steve Bardens

Napadač Mančester Sitija Rahim Sterling očekuje sjajne mečeve osmine finala Lige šampiona protiv madridskog Reala.

Poslednjih dana mediji u Španiji često pišu o mogućnosti da se reprezentativac Engleske na leto preseli na Santijago Bernabeu, a adut više Kraljevskog kluba je odluka UEFA da Građanima u sledeće dve sezone zabrani učešće u evropskim takmičenjima.

"Trenutno sam u Sitiju i jako sam srećan. Spekulacije su nešto što se događa sve vreme, ali ja sam igrač Mančester Sitija i uživam u ovom trenutku, iako stvari u prvenstvu nisu otišle u smeru u kojem smo planirali," izjavio je Sterling.

Englez je pohvalio sledećeg protivnika u nokaut fazi Lige šampiona.

"Real Madrid je fantastičan klub. Kad vidite bele dresove, tačno znate za šta se taj klub bori. Ogroman je, ali istovremeno, ja imam ugovor sa Mančester Sitijem i to potpuno poštujem. Real je fantastičan klub uprkos tome."

Sterling je posebno potencirao uticaj Luke Modrića i Serhija Ramosa na igru ekipe Zinedina Zidana.

"Način na koji Modrić igra, kako ih lagano prolazi i to što ima dobro oko za dodavanja. Divim se i Ramosu jer je istinska legenda kluba. Kad on priča, on je neko koga slušate. Nema boljeg izazova od Real Madrida, ali ponavljam, srećan sam u Mančesteru," naglasio je Sterling, koji je 2015. za 44 miliona funti iz Liverpula došao na Etihad.