Marko Nikolić (Lokomotiva Moskva)
EPA-EFE/Maxim Shemetov
Marko Nikolić (Lokomotiva Moskva)

EPA-EFE/Maxim Shemetov

Marko Nikolić (Lokomotiva Moskva), Foto: EPA-EFE/Maxim Shemetov

Čudesnoj eriji pobeda Lokomotive ne nazire se kraj. Klub Marka Nikolića u prolećnom delu sezone izgleda potpuno preporođeno, a rezultat fenomenalnih igara na najbolji način oslikava 12 pobeda u nizu u svim takmičenjima, od kojih je najnovija zabeležena danas na gostovanju Tambovu (5:2).

Izabranici Marka Nikolića su novim slavljem nastavili su trku za Zenitom i tri kola pre kraja sezone zadržali se na minus šest u odnosu na branioca titule protiv kojeg će u narednom kolu pokušati da unesu dodatnu neizvesnost u borbi za tron.

Lokomotiva je do vođstva protiv Tambova stigla u 40. minutu pogotkom Kričovjaka, ali je radost gostiju trajala samo sedam minuta jer je Alijev u sudijskoj nadoknadi izjednačio rezultat. Ipak, Moskovljane gol primljen neposredno pred odlazak na odmor nije poremetio te je Smolov već u drugom minutu nastavka vratio minimalno vođstvo. Na pogodak golgetera Lokomotive u 60. minutu nadovezao se Kričovjak drugim golom na susretu, a otpor rivala u potpunosti je slomio Serkeira u 74. minutu. Pogodak Brazilskog defanzivca razrešio je dileme po pitanju pobednika, a nade domaćina ugasio je promašeni penal Bavina. Ipak, Kajkov je golom u 79. minutu pokušao da ublaži poraz fenjeraša, međutim samo minut kasnije Ribus je postavio konačni rezultat.