Marko Dmitrović
Profimedia
Marko Dmitrović

Profimedia

Marko Dmitrović, Foto: Profimedia

Mislio je tako i veći deo sportskog auditorijuma u našoj zemlji, ali to se nije dogodilo, i to najviše zahvaljujući srpskom golmanu Marku Dmitroviću.

Domaći fudbaleri su u Volfzburgu ka njemu uputili čak 21 udarac, od kojih je devet išlo u okvir gola, a samo jedna lopta završila je iza Dmitrovićevih leđa. On sam je uspeo da zaustavi sedam šuteva, a jednu loptu je s gol-linije skinuo Nemanja Maksimović.

- Dugo pratim Marka Dmitrovića, pamtim ga još iz vremena dok je bio član Crvene zvezde, gde nije dobio adekvatnu šansu. Za mene uopšte nije iznenađenje ova njegova partija. On je neko ko poseduje sve kvalitete koje čuvari mreže treba da imaju, a najvažnije je što brani dobro u kontinuitetu, i to u tako kvalitetnoj ligi kakva je španska - kaže Ivica Kralj, nekadašnji golman reprezentacije.

Čovek koji je 41 put branio za nacionalni tim Jugoslavije objašnjava zbog čega je Dmitrović bio tako dobar protiv Nemaca.

Ivica Kralj

Alo! / M. Metlaš

Ivica Kralj, Foto: Alo! / M. Metlaš

- Za golmana je veoma važno da uliva sigurnost ostatku tima, a Marko čini upravo to. Ekipa mu veruje i to poverenje je stekao svojim dobrim intervencijama. U njemu i Predragu Rajkoviću imamo čuvare mreže za duži vremenski period i siguran sam da je Vladimir Stojković dobio adekvatne naslednike. Meč protiv Nemaca je pokazao da imamo kvalitet i verujem da će se Srbija posle 20 godina konačno plasirati na EP - zaključio je Ivica Kralj.

STATISTIKA PROTIV NEMACA

21
udarac uputili su Nemci

9
udaraca imali su u okvir gola

7
odbrana imao je naš golman

1
gol primio je Dmitrović