Zoran Mirković
Partizan
Valeri Božinov

Marko Metlaš

Valeri Božinov, Foto: Marko Metlaš

Nekadašnji fudbaler Partizana, Juventusa, Mančester Sitija i drugih, Valeri Božinov odlično poznaje situaciju u svom bivšem tim i dao je ideju ko bi po njemu trebao da preuzme crno-bele.

- Saša Ilić mora da preuzme Partizan! Tu nema nikakve dileme. Ne vidim ko je bolji od njega - izjavio je Božinov i nastavio:

Saša voli Partizan, kod njega nema nikakvih kombinacija, laži i korupcije. On bi 100 odsto pošteno radio za interese kluba, Saša Ilić je sinonim za Partizan. I ranije sam govorio da treba da postane novi sportski direktor. Vidim, čitam, Partizan je u golemim probelimam. Meni je zbog toga mnogo žao. To je klub velike tradicije, svetle istorije, sa armijom navijača. Mislim da je došlo vreme za neke nove ljude u klubu. Ilić je čovek iza koga treba da stanu svi pravi Partizanovci. Nadam se da ima ljude sa kojima može da donese bolje dane za Partizan - rekao je nekadašnji fudbaler crno-belih za Kurir.

Pročitajte još:

Bugarin je dodao i to zna kakva je situacija u klubu, jer je i sam bio deo njega.

- Znam da fudbaleri nisu plaćeni i da plate nisu redovne. I tu ne mislim samo na fudbalere, već i na ljude koji rade u klubu, one koji održavaju terene, kuvarice, spremačice… A svi oni imaju porodice. Tu je srž problema. Kad igrača jednom slažu za novac, pa drugi, treći put, kako od njega da tražiš da sve od sebe na terenu da pruži i da bude profesionalac? Kad sam igrao u Partizanu, sve je bilo u redu. Plata je bila na vreme, a mi smo redovno igrali Evropu, bili šampioni države. Saša Ilić je veliko ime, simbol Partizana, on ne da treba da bude sportski direktor, već i predsednik, ali kada za to dođe vreme - zaključio je Božinov.