Lionel Mesi
AP Photo/Joan Monfort
Nejmar

EPA-EFE/WALLACE WOON

Nejmar, Foto: EPA-EFE/WALLACE WOON

Nejmar baš ne olakšava sebi, ili je shvatio da je povratak u Barselonu nemoguć. Naime, pravni tim Brazilca je tužio ponovo bivši klub, i to za navodni dug od preko 3 miliona evra za platu.

Uz to, on potražuje 40 miliona koji su mu obećani kao bonus za lojalnost kada je potpisao novi ugovor. Posle toga je otišao u PSŽ, ali smatra da je ispunio uslove da mu obećani bude isplaćeno jer je ostao u klubu još godinu dana.

On optužuje Bertomeua da ne doprinosi rešenju spora, ponudio je nagodbu, ali Barselona odbacuje ove obaveze i tvrdi da Nejmar njima duguje oko 8.5 miliona evra nakon što je povredio obaveze proistekle iz pomenutog bonusa o lojalnosti.

Lionel Mesi

AP Photo/Joan Monfort

Lionel Mesi, Foto: AP Photo/Joan Monfort

Nikako nije jasno kako će se Nejmar vratiti u Barselonu, a vodi pravni spor sa klubom, pa mnogi veruju, među njima i Mesi, da klub nema nameru da se dogovori sa Brazilcem i da je sve što se dešavalo bila samo maska da se udovolji želji Argentinca i da eto može da se kaže da su sve pokušali.

Nejmar želi da napusti PSŽ, ali Real nije zainteresovan, Juventus takođe, iako su nudili Dibalu i novac prošlog leta, sada se pominju klubovi PL, ali je veliko pitanje da li neko od njih može da priušti sebi Brazilca, odnosno hoće li rizikovati da uloži veliki novac u igrača koji je imao dosta problema sa povredama, ali i ponašanjem.