Borjan i Boaći
Printscreen Youtube/ExYu Sport
Borjan i Boaći

Printscreen Youtube/ExYu Sport

Borjan i Boaći, Foto: Printscreen Youtube/ExYu Sport

* Zvezda je pobedila posle boljeg izvođenja penala

* Posle 120 minuta igre bilo je 1:1 (2:2)

* Borjan je odlučio pobednika

Baloteli potpisuje za novi klub, ali ne i za velikana! Nekad Milan i Inter, a sada OBLAČI PLAVI DRES

AUTOR: Tanjug/S.M. DATUM I VREME: 14.08.2019. 15:46 Stopama Roberta Bađa. Mario Baloteli, Foto: EPA/Sebastien Nogier Bivši napadač Intera i Milana Mario Baloteli vratiće se u Italiju iz Francuske kako bi potpisao za novog člana Serije A Brešu. Italijanski Skaj Sport piše da je Baloteli "dao reč" vlasniku Breše Masimu Ćelinu i da je dogovorio trogodišnji ugovor sa povratnikom u elitni rang italijanskog fudbala.

Jedan od mnogih detalja koji je privukao veliku pažnju navijača se dogodio upravo pred početak penal ruleta kada je fudbaler iz Gane Ričmond Boaći bajao golmanu crveno-belih Milanu Borjanu.

Fudbaleri Crvene zvezde slavili su nad Kopenhagenom, a najviše zasluge za trijumf idu na račun golmana koji je mestralnim odbranama sačuvao gol gostiju.

Jedan od mnogih detalja koji je privukao veliku pažnju navijača se dogodio upravo pred izvođenje jedanaesteraca.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, Ričmond Boaći je izrecitovao moćnu afričku bajalicu nad rukavicama Milana Borjana.

Moći afričke magije Ričmond Boaći je fudbaler poreklom iz Gane, zemlje u kojoj su magijski rituali veoma zastupljeni.

Nije nepoznato da mnogi afrički fudbaleri probegavaju činima u kriznim situacijama, a na Svetskom prvenstvu u Južnoj Africi 2010. godine bila je tema broj jedan u svetskim medijima. Mnogi u nju ne veruju, neki tvrde da ne postoji, ali su i mnogi u strahu od uticaja ove tradicionalne magije.

Vudu magija je veoma rasprostranjena u Africi i jedna je od starih i najopasnijih magija. Za ovu magiju se tvrdi da može da nanese veliku fizičku bol ili čak smrt. Vudu je, poput mnogih drugih animističkih religija, verovanje u prirodne elemente, pojave i sile, u nevidljive prirodne energije koje su svuda oko nas.

Verovanje da svako biće, stvar ili prirodna pojava ima duh i dušu i da joj se treba obraćati za pomoć ili joj se jednostavno moliti i prepustiti njenoj snazi. Vudu je dakle animističkih religija, pozitivno magijsko učenje, željan dobra, prepoznajući zlo. Znači, vudu nije samo lutka koja se bocka iglama, već mnogo više od toga

BONUS VIDEO:

Alo! U Kopenhagenu: Samo još krtice fale na terenu “Parken” stadiona pred meč sa Crvenom zvezdom