Davor Šuker
Profimedia
Davor Šuker

Profimedia

Davor Šuker, Foto: Profimedia

- Mi nismo Turska ili Češka. Nećemo pokloniti loptu Špancima, upravo suprotno. Kvalitetni smo, a prvo fudbalsko pravilo kaže da onaj ko drži loptu, ima moć na terenu. Očekujem otvorenu bitku za loptu. Posle toga će biti ključno iskoristiti prilike - rekao je Šuker, prenela je agencija Hina.

Hrvatska i Španija u utorak u Bordou od 21 čas igraju poslednju utakmicu Grupe D na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. U drugoj utakmici u toj grupi u isto vreme u Lansu igraće Češka i Turska.

Španija je prva na tabeli s maksimalnih šest bodova, Hrvatska je druga sa četiri, a slede Češka s bodom i Turska koja je bez bodova.

- Svako igra da bi pobedio. Španija je jedna od najboljih ekipa na planeti, voli da drži loptu u nogama, iskusna je. Kada čuješ imena reprezentativaca, jedno po jedno, uplašiš se. Oni su jedni od favorita za osvajanje Evropskog prvenstva - izjavio je bivši napadač Sevilje i Real Madrida.

Šuker je ocenio da je Hrvatska jaka u veznom redu.

- Modrić je odigrao dve velike utakmice, pa se, za dobro čitave ekipe, nadam da će dobiti priznanje najkorisnijeg igrača prvenstva. Takođe, Rakitić igra na vrhunskom nivou. Imam veliko poverenje u naše vezne igrače i čitavu ekipu. Sada se nalazimo pred trećom utakmicom na turniru, treba ići korak po korak. Samo razmišljamo o ovih 90 minuta protiv Španije - rekao je Šuker, koji je s Hrvatskom osvojio treće mesto na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine.

Šuker je tada bio najbolji strelac Svetskog prvenstva. On je rekao da ne želi da upoređuje sadašnju reprezentaciju sa onom od pre 18 godina.

- Nije poželjno stavljati preveliki pritisak na igrače. Znamo da smo kvalitetni, ali to je potrebno dokazati na terenu. Igramo na odličnom stadionu, poznajemo se dobro, jer mnogo hrvatskih fudbalera igra u španskoj ligi, ulog je prvo mesto u grupi - rekao je Šuker.

Upitan o ubačenim bakljama na teren tokom utakmice protiv Češke prošlog petka, predsednik HNS-a rekao je da "ti huligani žele naneti štetu zemlji, a ne samo reprezentaciji".

- Nasilnici neće pobediti, fudbal se igra na terenu. Država će preduzeti mere i učiniti sve što je moguće kako bi se borila protiv njih. Moramo da pratimo put koji je utrla Engleska. Godinama plaćamo kazne koje su premašile 900.000 evra, a fudbalski smo tim. Samo se time bavimo, onim što je na terenu, posvećeni smo samo igri. Naš jedini cilj je da se koncentrišemo na teren i da postignemo nešto veliko za istoriju našeg fudbala - rekao je Šuker.