Zvezdan Terzić
Alo!/Vladimir Marković
Zvezdan Terzić

Alo!/Vladimir Marković

Zvezdan Terzić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić munjevito je odgovorio na izjave Dejana Savićevića u emisiji "Živa istina" na RTCG. 

Dejan Savićević, Zvezdan Terzić

Alo!

"Rekao sam vec pre nekoliko dana da ne treba mešati politiku i sport, i da je odluka dvojice igrača Crvene zvezde da ne igraju protiv Kosova njihova lična odluka. Igrači Crvene zvezde nisu odbili da igraju za Crnu Goru, to im je i čast i zadovoljstvo, već su odbili da igraju protiv takozvane drzave Kosovo i stoje mirno pred himnom i zastavom nepostojeće države Kosovo. Savićević je pre dva meseca posle zreba saznao da ce Crna Gora igrati protiv Kosova i znao je da ima selektora i 5 igrača iz Srbije. Tada je kao odgovoran i mudar predsednik trebao da ih sve pozove i pita:

”Ljudi da li imate problem da kao građani Srbije igrate protiv Kosova?”

Dejan Savićević

Profimedia.rs

Dejan Savićević, Foto: Profimedia.rs

Zasto to tada nije uradio je pitanje za njega. Ne razumem ludilo Dejana Savićevića i njegovo pominjanje moga imena, navijača Crvene zvezde, raznih službi i vlasti u Srbiji jer sve sto je izrekao je laž. Stav dvojice igraca Crvene zvezde je stav protiv Kosova a ne stav protiv Crne Gore koju i ja licno i svi u Crvenoj zvezdi i volimo i dozivljavamo kao nezavisnu ali bratsku nam drzavu,. Zašto je Dejan Savićević ovim izjavama sebe stavio u funkciju negativne politike prema Srbiji nije mi jasno, ali neka njemu sluzi na cast. Crvena zvezda i Srbija su mu dali ime i prezime, ljubav i emociju, i ja iskreno želim da Dejan Savićević i posle ovoga dolazi u Beograd kao veliko ime i ljubimac naših navijača, i bude dočekan kao jedan od najvecih igrača koje je Crvena zvezda ikada imala.

Luka Jović

AP Photo/Manu Fernandez

Podsetimo, predsednik FSCG je u emisiji na nacionalnoj televiziji rekao da je direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić "bacio atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori".Terzić je, rekao je Savićević, bio ključni izvršilac u ucenjivačkoj kampanji, koja je rezultirala odlascima Ljubiše Tumbakovića, Mirka Ivanića i Filipa Stojkovića iz reprezentacije na dan meča sa Kosovom.

"Bacio je atomsku bombu na fudbal u Crnoj Gori. Mi ćemo te bombe preživeti, ali on je jedan od glavnih aktera cele ove priče. Da li ga je bilo strah od navijača, ili od predmeta koji duži niz godina drže u fioci, predmeta koji nije okončao pred sudom u Srbiji. Strah ili ucena? Ali, treba da se živi i posle ovoga, treba da se dolazi u Crnu Goru, a ja ne znam kako će on imati obraza da se pojavi pred očima ljudima koji su mu ovde pomogli. Dokazao je ono što govore o njemu, da je nikakav čovek".