Kristijano Ronaldo i majka Dolores
Profimedia
Kristijano Ronaldo i majka Dolores

Profimedia

Kristijano Ronaldo i majka Dolores, Foto: Profimedia

Uprkos silnim pokušajima (17), kapiten i ostali „moreplovci“ nisu uspeli da pronađu put lopti u ukrajinsku mrežu. Devedesetominutna jalovost aktuelnog prvaka Evrope, pre svih - Ronalda, rastužila je preksinoć ispunjen „La Luž“, celu državu, pa i majku „ubice“ golmana. Tek što se završila utakmica u Lisabonu, Dolores Aveiro se uključila u program televizije RTP3...

PROČITAJTE JOŠ:

- Tužna sam, očekivala sam dobar rezultat. Ali šta je tu je, moramo da radimo više i pobedićemo u ponedeljak - izjavila je Aveirova.

Ekipi selektora Fernanda Santoša je, smatra mama njenog kapitena, nedostajala sreća da pobedi Ukrajinu u prvom kolu grupe B kvalifikacija za evropsko prvenstvo.

- Moramo da mislimo da će naredni put biti bolje. Nadam se da ćemo pobediti (Srbiju) - dodala je 64-godišnja Portugalka.

Kristijano Ronaldo se vratio u državni tim posle devet meseci, od eliminacije Portugala na minulom Mondijalu u Rusiji. Povratak, uprkos očekivanju nacije, nije obeležen pobedom, ali je Dolores Aveiro istakla „veliko zadovoljstvo“ što sina ponovi vidi u dresu reprezentacije.

- Ponosan sam zbog Kristijana. On će dati sve za „selesao“ - rekla je Ronaldova mama.

Ronaldo: Razmišljajte o velikom Portugalu

Za razliku od njegove majke, Portugal je ostao uskraćen za izjavu Kristijana Ronalda posle remija s Ukrajinom. Niti je kudio lošu sreću, niti najavljivao bolju i efikasniju igru protiv Srbije, ni reč nije izustio. Jedina njegova reakcija je bila na Instagramu.
„Razmišljajte o velikom Portugalu“, napisao je kapiten „moreplovaca“ u objavi koju čini i fotografija startne postave njegove reprezentacije na početku kvalifikacija za EP 2020.