Skandal u Rodi
Profimedia
Skandal u Rodi

Profimedia

Skandal u Rodi, Foto: Profimedia

Teško da se neko može setiti ovakvog skandala u evropskom fudbalu! Navijači holandskog drugoligaša Rode, besni zbog očajnog starta u sezoni (posle osam kola klub se nalazi na 16. mestu na tabeli uz samo šest osvojenih bodova), neposredno posle remija sa De Grafšapom (1:1), odlučili su da oteraju predsednika kluba sa stadiona. I to bukvalno. Oni su provalili do njegove kancelarije i isterali su ga na ulicu!

Činjenice o Rodi

* Klub je osnovan pre 57 godina

* Nastao je kada su se spojili Rapid i Roda sport

* Klub je bio član Prve lige 41 godinu pre nego što je ispao u niži rang 2014.

* Klub je sedam puta igrao u evropskim takmičenjima, a osvojio je dve titule u Kupu

* Član ovog kluba 2015. bio je i napadač Crvene zvezde Ričmond Boaći, kao i povremeni reprezentativac Srbije Jagoš Vuković (sezona 2011-12)

 Meksikanac Murisio Garsija de la Vega kupio je 80 procenata akcija Rode jula ove godine, zamenivši na čelu Frica Šrufa, ali, prema mišljenju navijača, nije učinio ništa da bi klub spasao iz loše situacije. Ovog biznismena koji ima akcije i u španskom klubu Mursiji, navijači optužuju da je obećao i veliku finansijsku injekciju koja će biti ubrizgana u budžet kluba, ali da ni to nije uradio.

Olimpijakos upisao pobedu pred gostovanje u Beogradu

AUTOR: Alo.rs/ I.Dž. DATUM I VREME: 28.09.2019. 21:55 Fudbaleri Olimpijakosa su upisali pobedu u 5. kolu Grčke lige savladavši Lamiju rezultatom 2:0. Foto: AP Photo Iako je tim iz Pireja u duel ušao kao apsolutni favorit, sat vremena je trebalo crveno-belima da nađu rupu u odbrani rivala. Goste je u 61.

Naprotiv, tvrde da je samo za sebe izvukao finansijsku korist posle transkkcije. Vatrene pristalice Kerkradea odlučile su da ulete u njegovu kancelariju posle utakmice i oteraju Meksikanca iz kluba. A ispred stadiona De la Vegu je čekala masa navijača koji su želeli da ga linčuju!

Skandal u Rodi

Profimedia

Skandal u Rodi, Foto: Profimedia

- Opasnost je bila velika posebno ispred stadiona. Navijači su ga napali i morali smo da intervenišemo da bismo obezbedili bezbednost predsedniku kluba. Istraga je počela, utvrdićemo ko su pojedinci koji su napali gospodina koji je podneo prijave protiv ljudi koji su učestvovali u ovom incidentu - rekao je Hans van Kručen, portparol policije u ovom gradu.

PROČITAJTE JOŠ:

Meksikanac je odlučio da što je moguće pre proda sve akcije u holandskom klubu. Tokom jučerašnjeg dana već je održao sastanak sa bivšim većinskim vlasnikom Šrufom od koga traži da mu vrati pare uložene u klub. Pre dolaska Meksinaca Roda je bila na ivici bankrota.

BONUS VIDEO:

Vladan Milojević posle utakmice sa Mačvom